Bergens stjärnor- Jojo Moyes

Betyg 4.3
12h 45min
bookCoverFor

Beskrivning

Ny roman av Jojo Moyes! En hisnande, känslostark berättelse om fem enastående kvinnor och deras resa i Kentuckys bergstrakter.

1937. Alice Wright lever ett stillsamt och instängt liv med sina föräldrar i England. Ett frieri från den stilige amerikanen Bennett Van Cleve ger henne hopp om luft under vingarna. Med honom vid sin sida, i exotiska Kentucky, hoppas hon att världen ska öppna sig för henne. Men snart inser Alice att hon är mer instängd än någonsin. Bennett verkar mer intresserad av att träffa sina vänner (utan Alice), och den strängt religiöse svärfadern, ägare till den lokala kolgruvan, anser att en kvinnas plats är i hemmet.

Så när staden efterlyser frivilliga kvinnor till att bli ridande bibliotekarier som en del av Eleanor Roosevelts nya satsning på utbildning, anmäler sig Alice entusiastiskt.

Kvinnornas ledare, som snart blir Alices främsta allierade, är Margery, den smarta, självständiga dottern till en ökänd brottsling, en kvinna som aldrig bett om en mans tillåtelse för någonting. För familjeflickan Alice är Margery mer uppfriskande och modig än någon annan hon mött, och hon anförtror sig allt mer åt henne allteftersom äktenskapet med Bennett krackelerar.

Kentuckys Ridande Bibliotekarier blir snart kända vida omkring, och deras arbete är minst sagt strapatsrikt. De tampas med beväpnade hembrännare och giftormar, snöiga bergssluttningar och översvämningar. Värst är ändå de män som inte ser med blida ögon på friheten som uppdraget medför. Och vissa män är beredda att gå hur långt som helst för att stoppa dem

Bergens stjärnor är ett klassiskt drama om kvinnlig vänskap, äkta kärlek och passion. Den bygger på verkliga händelser i 1930-talets Kentucky.

Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok
Tid ljudbok:
12h 45min
Språk:
Svenska
Utgiven:
2019-10-07
Förlag ljudbok:
Printz publishing
ISBN ljudbok:
9789177711964

© Printz publishing (Ljudbok)

Vad andra tycker

Recensioner av Bergens stjärnor - Ljudbok

Spännande 👍

Britt-Inger

Fantastiskt berättelse att ligga och höra på stranden 🤗

Petra

Så trevlig bok! Som vanligt är Gunilla duktig uppläsare

Susanne

Så bra

Carina

En fin berättelse om kvinnors kamp.

Camilla

Mycket bra och underhållande 😊

Jessica

Mycket bra bok , historien uppläsningen ja allt. En Jojo Moyes med klass

eva

En riktigt bra bok , så fängslande . Med bästa uppläsaren . Rekommenderar den varmt

Erja

Fantastisk bok

Lena

Väldigt bra

Anne-Marie

Fin bok. Uppläsare med liksom negativ intonation. Det tynger dialogerna och gör dem överdrivet dramatiska. Men jag lyssnade klart. Det gör jag inte med alla.

Karin

Väldigt bra, ser fram emot mer😊

Moa

Lite seg i början men sedan riktigt bra.

Lars

Typisk Jojo Moyes bok; romantisk, goda och onda människor. Väl beskrivna scenerier. Ingen stor litterär bok med en trevlig läsning som jag gillar.

Christina

Bästa uppläsaren någonsin 🥰

Kristina