Bergfeldts Amerika. S1A1, Sju dagar kvar att leva

bookCoverFor

Beskrivning av boken

Där sitter han till slut, på andra sidan av ett skottsäkert glas. Han som snart ska dö, omgiven av tungt beväpnade vakter.

Mannen i buren lyfter telefonluren och hälsar, presenterar sig.

När Carina Bergfeldt möter Vaughn Ross återstår en vecka av hans liv. Han är dömd till döden i Texas, den amerikanska delstat som avrättar flest fångar. I över tio år har Vaughn Ross väntat på att dö, sedan han dömdes för ett dubbelmord. Snart ska han spännas fast på en bår, injiceras med gift och avrättas.

Samtalet blir starten på en vecka i Texas som involverar en pastor, en fängelsedirektör, en kvinna som älskar en mördare, en familj som vill ha hämnd och en polis som avgett ett löfte som infrias först när giftet injiceras.

Men allt börjar med mannen som har sju dagar kvar att leva.

I reportageserien Bergfeldts Amerika berättar journalisten och författaren Carina Bergfeldt om ett annat USA, bortom de braskande rubrikerna. Hon tar oss med under ytan till platser och personer som sällan lyfts fram i ljuset.

Sju dagar kvar att leva har tidigare givits ut som bok. Här presenteras den i en serie på nio spännande avsnitt, som inleds med en hälsning från författaren.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Del:

1

Tid ljudbok:

29min

Språk:

Svenska

Utgiven:

2019-05-09

Förlag ljudbok:

Tiden

ISBN ljudbok:

9789151500720

Vad andra tycker

Recensioner av Bergfeldts Amerika. S1A1, Sju dagar kvar att leva -
Ljudbok

☺️

Malin

Synd att inte Carina Bergfeldt själv läser upp boken, det tappar lite trovärdigheten när berättaren säger "jag", och Carina är trevlig att lyssna på!

Karolina