Berlin. Slutstriden 1945

Berlin. Slutstriden 1945

Beskrivning av boken

I samma stund som de tyska trupperna marscherade in i Sovjetunionen blev Röda arméns mål att storma Berlin. Först i januari 1945 nådde den revanschlystna armén Tysklands östgräns, och på vägen mot Berlin krossades allt motstånd besinningslöst.

Röda arméns framfart kom att kännetecknas av massvåldtäkter, mord, plundring och förstörelse. Miljontals människor drevs på flykt västerut och hundratusentals kvinnor och barn avrättades eller dog till följd av köld, svält och sjukdomar.

Berlin är en oförglömlig berättelse om stolthet, fanatism och grymhet. I centrum står två av den moderna historiens mest kända aktörer: Hitler och Stalin. Från sin bunker i Berlin ger Hitler allt vildare och mer desperata order medan Stalin är beredd att offra ett oändligt antal soldater för att erövra Berlin före de allierade.

Författaren Antony Beevor visar i sin hyllade bok Berlin prov på sin stora berättarförmåga. Samtidigt som det militära förloppet skildras initierat låter han med stor detaljrikedom synliggöra enskilda människoöden.

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Berlin. Slutstriden 1945