Beroende- Nemo Hedén

Betyg 4.5
10h 21min
286 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Poddprofilen Nemo Hedén har skrivit den viktiga boken Beroende om sin väg ut ur missbruket. Kan du ha problem? Är en anhörig drabbad? Detta är en bok som kommer att göra skillnad.

Beroendesjukdomen är en av våra stora dödliga folksjukdomar. Men trots att var tionde svensk är drabbad pratar vi nästan inte om den. Poddprofilen Nemo Hedén har gjort till sin livsuppgift att ändra på den saken.

Beroende en bok om missbruk och vad det gör med oss och dem vi älskar är en djupt personlig bok med syftet att försöka hjälpa och inspirera människor. Nemo vill avliva alla tabun, missförstånd och fördomar som finns kring sjukdomen. En problematik som faktiskt dödar människor dagligen helt i onödan. Jag har skrivit en bok som jag hade behövt att läsa när jag var i beroendets mörka klor. När jag kände mig ensammast och räddast i hela världen. När det kändes som att livet var slut och som att det inte fanns någon väg ut. Men boken är lika mycket för alla anhöriga. De får lida så otroligt mycket, trots att de är helt oskyldiga , skriver Nemo i förordet.

Boken är tematiskt upplagd och författaren berättar lyhört och kunnigt om alla aspekter av beroendesjukdomen. När är man i riskzonen? Hur hindrar man ett återfall? Vad innebär tolvstegsrörelsen? Vad är skillnaden på nykterhet och tillfrisknande? Hur ska man agera som anhörig? Och kanske viktigast, hur förlåter man sig själv och försonas med sin historia?

Boken tar inte bara upp drogberoende, utan även spel-, socker-, sex- och relationsmissbruk. Inte sällan visar det sig att det är samma bakomliggande mekanismer. Boken innehåller även ett antal intervjuer med några av Sveriges mest erfarna experter inom beroende- och medberoendeproblematik.

Jag vill bidra till att folk lär sig lite mer och att vi skäms lite mindre , skriver Nemo.

Nemo Hedén driver till vardags två framgångsrika podcasts, En beroendepodd och intervjupodden Nemo möter en vän, och är en flitigt anlitad föreläsare. Han lever som nykter och drogfri sedan över sju år tillbaka. Självbiografin Ingen kom ut 2018.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

10h 21min

Sidor e-bok:

286

Språk:

Svenska

Utgiven:

2023-01-03

Förlag ljudbok:

The Book Affair

ISBN ljudbok:

9789198764512

Förlag e-bok:

The Book Affair

ISBN e-bok:

9789198764574

Vad andra tycker

Recensioner av Beroende - Ljudbok, E-bok

Enormt bra!

Moa

Bra bok som ger en bra bild av hur det är att leva med en beroendesjukdom.

Louise

En mycket bra bok även för oss medberoende. Kan också känna igen mig i sockerberonde. Tack Nemo!

Marika

Informativ och viktig läsning. Tack Nemo!

Ellinor

Mycket bra

Jessica

En otrolig informativ och välskriven bok. Kan varmt rekommendera denna bok även till er som jobbar med missbruk.

Anne

Mycket bra bok att lyssna på !

Madelene

Tack tack tack 🙏🏻

Elin

inspirerande bok!!

Melody

Bra! Informativ! Känslosam! Större förståelse för en beroende sjukdom mkt bra! Tack Nemo🥰

Marie

Mycket bra bok

Eva

Fantastisk bok och uppläsning av Nemo Hedén 👌

Andreas

Toppen

Anette

Viktig bok som många borde lyssna/läsa. Trots att denna sjukdom är en av de sjukdomar som funnits länge är det ännu en stor tabu kring den. Samt att det finns så många beroende människor kan hamna i om de bär på beroende sjukdomen. Nemo förklarar och låter andra förklara utifrån flera perspektiv vilket gör att den är så lätt att ta till sej.

Veronica

Låter tyvärr som att du läser upp en barnbok i tonläget.. bra bok annars

Mikaela