Bibelns myter och sanningar

- Allt Om Historia

Betyg 3.6
3h 33min
92 Sidor
Historiens största gåtor
bookCoverFor

Beskrivning

Bibelns budskap är visserligen främst avsett för de troende, men historikerna har med stor energi fördjupat sig i Gamla och Nya testamentet för att använda skrifterna som källa när de kartlägger tiden då världens första civilisationer uppstod. Bibelns berättelser må vara omöjliga att bekräfta ur ett historiskt perspektiv, men myterna kan ha rötter i verkliga händelser. Därför söker geologer sanningen om syndafloden och Noas ark, meteorologer och biologer försöker återskapa Egyptens tio plågor och bibelforskare letar spår efter katastrofer som kan ha utplånat städerna Sodom och Gomorra.

Boken om Bibelns gåtor innehåller spekulativ läsning men ger ändå anledning till eftertanke. För kanske ligger vetenskap och tro inte så långt från varandra som man skulle kunna förvänta sig.

"Allt om Historia" tar med dig på en halsbrytande resa till svunna tider, så att du kan njuta av historiens största händelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra världskrigets frontlinjer, vikingarnas räder och egypternas gudsdyrkan. "Allt om Historia" är för dig som vill veta mer om spännande och dramatiska händelser i det förflutna.
Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Del:

4

Tid ljudbok:
3h 33min
Sidor e-bok:
92
Språk:
Svenska
Utgiven:
2020-06-12
Förlag ljudbok:
Saga Egmont
ISBN ljudbok:
9788726382839
Förlag e-bok:
Saga Egmont
ISBN e-bok:
9788726381832

© Saga Egmont (Ljudbok)

© Saga Egmont (E-bok)