Binas historia- Maja Lunde

Betyg 4
12h 33min
323 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

"Binas historia" är en roman om en av de slumrande katastrofer som alltmer kommer i blickfånget: bidöden. Krisen med bisamhällen som slås ut världen över kan se ut som en perifer detalj i det ekologiska systemet. Men utan bin, ingen pollinering. Utan pollinering, inga växter. Och vad är förutsättningarna för liv utan växter?

William är en melankolisk biolog och fröhandlare i England 1852, som bygger en helt ny sorts bikupor för att ge ära och berömmelse åt sig själv och familjen.

George är biodlare i USA 2007 och kämpar för sin överlevnad men hoppas att sonen kan rädda gården. Men något håller på att hända med hans bin.

Tao arbetar med handpollinering i ett framtida Kina där bina har försvunnit. Hennes högsta önskan är att sonen ska få ett bättre liv.

Från de första trevande försöken att odla bin över det industriella lantbruket till en framtid utan bin. "Binas historia" är tre vackert och överraskande sammanfogade berättelser om relationer mellan föräldrar och barn, och om människans sårbarhet.

Författare:

Uppläsare:

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

12h 33min

Sidor e-bok:

323

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2020-09-15

Förlag ljudbok:

Natur & Kultur

ISBN ljudbok:

9789127171183

Förlag e-bok:

Natur & Kultur

ISBN e-bok:

9789127149823

Vad andra tycker

Recensioner av Binas historia - E-bok, Ljudbok

Ett väldigt viktigt budskap om vikten av bin och andra pollinatörer (och vilken dystopi vi riskerar att hamna i om vi inte ändra våra levnadsvanor och lagar för att skydda dem - önskar att alla politiker läste iaf delar av boken.) Allt paketerat på ett lättillgängligt sätt i tre livsöden. Bevara surret!

Susanna

Anna

En välskriven bok! Man får följa olika människor i olika tider som alla på något sätt påverkas av bina. I slutet knyts allt ihop på ett snyggt sätt.

Malin

Tänkvärt!

Agneta