Björnkvinnan- Karolina Ramqvist

Betyg 3.6
9h 7min
269 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

År 1542 följer en föräldralös ung kvinna sin förmyndare på en kolonialexpedition till Nordamerika. Hennes resa blir beskriven av tre franska renässansförfattare och många år senare vänder sig en nutida författare till dem för att förstå vad som hände. Från den första dagen då författaren får höra talas om Björnkvinnan kan hon inte släppa tanken på henne. Hon tänker på ön i världens största estuarium och en enda ensam människa på den. Hon tänker på mörkret och svälten och kölden och en kvinna med gevär, klädd i djurhud.

I framskrivandet av Björnkvinnan tränger författarens liv in. Utforskandet vävs samman med frågor om varför hon skriver, vad en berättelse är, vem författaren en gång var och vad hon har blivit: "Mitt skrivande hade fört mig ut i en tillvaro av utsatthet men det hade också varit ett sätt för mig att skydda mig själv mot allt det jag upplevde hotade mig."

Karolina Ramqvists roman berättar den fantastiska historien om Björnkvinnan och låter samtidigt läsaren bli delaktig i dess tillblivelse.
Författare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
9h 7min
Sidor e-bok:
269
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2019-09-16
Förlag ljudbok:
Norstedts
ISBN ljudbok:
9789113099057
Förlag e-bok:
Norstedts
ISBN e-bok:
9789113088952

© Norstedts (Ljudbok)

© Norstedts (E-bok)