Bland hittegods och vilsna hjärtan

Betyg 3.4
10h 40min
309 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Brittisk feelgood när den är som allra bäst

Dot skulle egentligen leva livet i Paris, med ett spännande jobb och den stora kärleken. Istället arbetar hon på hittegodsavdelningen i London och bor hos sin mamma.

Hon ägnar dagarna åt att fylla i blanketter över upphittade paraplyer, handskar och allehanda ting, och kvällarna åt att sortera sin älskade samling reseguider. Hon trivs med sitt inrutade liv, men vaddöljer hon egentligen bakom all ordning och reda?

Allting förändras den dag en äldre man kommer in och efterlyser sin döda frus väska. Dot bestämmer sig för att göra allt för att återförena mannen med väskan, vilket tar henne ut på en resa både i världen och i sitt eget förflutna.

Bland hittegods och vilsna hjärtan är brittisk feelgood när den är som allra bäst; smart, rolig och varm. Det är en bok för dig som gillar feelgood med svärta, som Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt och Marian Keyes romaner.

"Berättelsen är i grunden en lättläst och trivsam vardagsbetraktelse kryddad med finstämd engelsk humor, men den lyfter sig över förväntan genom den gripande inlevelsen i Dots sorgearbete, hopplösheten i saknaden efter allt som förlorats och hennes längtan och styrka att 'välja livet', så som Mr. Appleby rådde henne." (Betyg: 5) - BTJ-häftet nr 21/2021, Gunilla Bergdahl

"Fängslande läsning, full av målande beskrivningar och karaktärer du inte kan låta bli att älska." - Hazel Prior

Helen Paris är författare och professor i teatervetenskap. Hon wallraffade på hittegodsavdelningen på Baker Street inför arbetet med romanen.

Författare:

Översättare:

Emeli André

Format:

Ljudbok
E-bok

Tid ljudbok:

10h 40min

Sidor e-bok:

309

Språk:

Svenska

Utgiven:

2021-10-21

Förlag ljudbok:

Sekwa förlag

ISBN ljudbok:

9789188979452

Förlag e-bok:

Sekwa förlag

ISBN e-bok:

9789188979469

Vad andra tycker

Recensioner av Bland hittegods och vilsna hjärtan -
Ljudbok, E-bok

Inte särskilt läsvärd.

Cajsa

Romans, humor och familjerelationer

Jag är inte så förtjust i tramsig fel-good och det var detta inte, även om det finns både humor och romans. Men framför allt mänskligt beskrivna relationer, porträtt av människor som förändras och djupnar. En mycket fin och läsvärd bok!

Niina