Blues för Maria- Ove Allansson

232 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Maria är kemist och sektionschef i ett läkemedelsföretag. Hon har känt trivsel och arbetsglädje ända tills hon drabbades av en ny manlig chef.

Uppvuxen i ett bokläsande arbetarhem drömmer hon om att skriva en bok om släktens vedermödor och glädjeämnen, till de senare hör en del segelbåtar och seglatser i Göteborgs skärgård. Med två skilsmässor bakom sig träffar Maria en fem år yngre man, Sture, kallad Göteborgs-Spanjoren. Han arbetar som taxichafför, har ett förflutet som verkstadsarbetare och reparatör.

Maria saknar alltför tidigt bortgångna väninnor, men livet med Sture hjälper henne att stå ut med chefen och de skrämmande hämndtankar denne orskar. Bot mot det svarta ger även Stures vänner: Globetrötter, utledd på sjön, lastbilschaffören Bertil, Carlos från Uruguay och iraniern Akbar, båda tidigare tortyroffer.

Drömmarnas kaj vid Göta älv drar till sig Maria och Sture. De många fartygen där lockar till funderingar över livet, om världen och om staden Göteborg där invandringen gör att det talas över 200 språk: världen tränger sig på.

Blues för Maria är en göteborgsroman om vänskap, kanske kärlek, i mogen ålder - med livets glädjeämnen och sorger. Även med denna bok visar Ove Allansson att han är en god berättare, med humor och inlevelseförmåga.

Författare:

Format:

E-bok

Sidor e-bok:

232

Språk:

Svenska

Utgiven:

2014-01-13

Förlag e-bok:

Norstedts

ISBN e-bok:

9789113020167

© Norstedts (E-bok)