Boken om märkliga nya ting- Michel Faber

604 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Missionären Peter Leigh har gett sig ut på sitt livs resa, en resa som tagit honom ljusår bort ifrån hustrun Bea. Den mystiska organisationen USIC har skickat honom till planeten Oasis för att stilla rymdvarelsernas längtan efter religion. De blir fullkomligt besatta av Peters bibel som de kallar ”Boken om märkliga nya ting”.
Medan Peter försöker förena sin nya församlings behov och kraven från sin hemlighetsfulla arbetsgivare, kämpar hustrun Bea för sin överlevnad. Jorden är drabbad av tyfoner, jordbävningar och hela länder faller samman.

Deras kärlek sätts på prov och de börjar vackla i sin religiösa tro.

Boken om märkliga nya ting utmärks av samma mästerliga berättande och språk som i Michel Fabers genombrottsroman Sugar. Det är ett storartat äventyr och en intergalaktisk kärlekshistoria som utspelar sig i en nära framtid och flera galaxer bort men som ytterst handlar om vad vi är beredda att göra för dem vi älskar.

Författare:

Översättare:

Jessica Hallén

Format:

E-bok

Sidor e-bok:

604

Språk:

Svenska

Utgiven:

2015-09-10

Förlag e-bok:

Brombergs Bokförlag

ISBN e-bok:

9789173376440

© Brombergs Bokförlag (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Boken om märkliga nya ting - E-bok

Fantastisk bok! Rörande, gripande sträckläsning! Tycker jag som inte ens gillar science fiction. Men den här boken handlar trots att den utspelar sig på en främmande planet inte om det, utan om djupt mänskliga ting. Samtidigt är den ju udda, på ett bra sätt. Mycket läsvärd!

Anette