Bombmannens testamente

- Ebervall & Samuelson

Betyg 4.2
14h 40min
374 Sidor
bookCoverFor

Summering av boken

Han var en alldeles vanlig man. En medelsvensson med bil, sommarstuga och båt. En alldaglig tjänsteman, närmast småtråkig.

Men så drabbade orättvisan honom i form av en felaktig skatteskuld. Och det blev starten på en räcka händelser som skulle leda till det mest omtalade brottet i modern tid i Sverige.

Fast det var inte bara de nitiska och oförlåtande skattmasarna som vände upp och ner på Lars Tingströms liv. Det fanns en kvinna med i spelet också. Hon var hans livs stora kärlek. Och om det inte varit för hennes svek hade kanske ödet gestaltat sig annorlunda för en väldig massa människor.

Lars Tingströms drevs från sitt ordentliga tjänstemannaliv till Kumlabunkern, han blev Bombmannen med hela svenska folket, han var skyldig till flera människors död och han tvingades av omständigheterna rakt in i armarna på en av Sveriges farligaste personer. På Kumla lades grunden till en ödesdiger vänskap som skulle krossa det svenska folkhemmet för gott.

Advokaterna Lena Ebervall och Per E. Samuelson har skrivit en roman om Lars Tingströms liv, om vad mygel och maktmissbruk kan driva en medborgare till och om hur Tingström för evigt skulle skriva in sig i den svenska kriminalhistorien.

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

14h 40min

Sidor e-bok:

374

Språk:

Svenska

Utgiven:

2014-08-27

Förlag ljudbok:

Piratförlaget

ISBN ljudbok:

9789164233035

Förlag e-bok:

Piratförlaget

ISBN e-bok:

9789164242365

Vad andra tycker

Recensioner av Bombmannens testamente - Ljudbok, E-bok

👏👏👏

Ann

Bra bok. Undvek inläsningen som var överdramatiserad och innehöll skröpliga försök att imitera olika dialekter. Kan man inte sätt dialekter till hundra procent bör man undvika detta grepp helt. Sedan måste inte varje replik låta som om den skulle spelas upp på Dramaten. Så pratar inte människor.

Linda

Mycket bra!

Maria

Mycket intressant, jag rekommenderar den varmt.

Anita