Bortom Dimön- Mariette Lindstein

Betyg 4
12h 37min
366 Sidor
Dimön-serien
bookCoverFor

Beskrivning

En julinatt för femtio år sedan förändrades Dimön för alltid

Julia har lämnat Dimön bakom sig, men så får hon ett desperat telefonsamtal: Franz Oswald, den före detta sektledaren, har låst in sig i källaren på herrgården och vägrar att komma ut. När Julia motvilligt återvänder till ön för att övertala honom att avbryta sin självvalda isolering förvandlas det som skulle ha varit en snabbvisit till något helt annat. En anonym källa tipsar tidningen hon jobbar på om ett femtio år gammalt olöst mysterium på Dimön.

Tre tonårsflickor försvann spårlöst en natt i juli. Händelsen skakade det lilla samhället då, numera är det något man ogärna pratar högt om. De vidskepliga byborna verkar tro att öns vålnad, Grevinnan, lockade flickorna till klipporna, där de hoppade mot sin död.

Julia börjar få makabra ledtrådar från någon som driver på utredningen idet fördolda. Samtidigt ruckas Franz i grundvalarna när sanningen bit för bit avslöjas och spåren leder till herrgården och hans sadistiska pappa. Alltmer växer Franz övertygelse om att hans eget beteende är nedärvt genom generationer av outsäglig ondska.

Vad hände egentligen den där natten för femtio år sedan? Och vem är det som lurar i skuggorna och bevakar Julias minsta steg?

**

MARIETTE LINDSTEIN gick som 20-åring med i Scientologerna. Under 25 års tid arbetade hon på alla nivåer i rörelsen, inklusive i toppen av hierarkin på högkvarteret utanför Los Angeles. 2004 flydde hon. Idag arbetar hon som författare och föreläsare på heltid och har vigt sitt liv åt att upplysa andra om sektproblematiken. Mariette Lindstein är född 1958 och bor utanför Halmstad tillsammans med sin man Dan och deras tre gårdshundar, Bianca, Prada och Selma.
Författare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Del:

6

Tid ljudbok:
12h 37min
Sidor e-bok:
366
Språk:
Svenska
Utgiven:
2021-11-25
Förlag ljudbok:
HarperCollins Nordic
ISBN ljudbok:
9789177191032
Förlag e-bok:
HarperCollins Nordic
ISBN e-bok:
9789150769043

Vad andra tycker

Recensioner av Bortom Dimön - E-bok, Ljudbok

Mannen talar behagligt och lugnt. Volymen på kvinnans röst däremot är så ojämn att det förstör hela bokupplevelsen.

Denice

Bortom dimön

Åh, det kommer en fortsättning 👍

Birgith

Bra bok!

Malin

Helt ok

Helt okej bok som avslut av serien Inte lika fängslande som dom andra dock

Vanessa

Toppen! Väntar med spänning på fortsättningen! Gunilla och Björn mycket bra röster!

Viola

Längtar redan tills nästa bok!!🤩

Irene

Tack Tack

Så glad att det kommer ytterligare en bok. Min nyfikenhet bara växer. Ser så fram emot nästa bok. Låt det inte ta för lång tid bara..

Eva Jonsson

Bra

Bra men absolut inte lika bra som de tidigare böckerna! Även lite lurigt då karln läser väldigt långsamt i jämförelse med kvinnan som läser, så höjer man hastigheten för att hans tempo ska passa så hinner man inte med henne istället.

Hanna

Fantastisk bokserie

Jag älskar denna serien. Även om böckerna inte är dom bästa så sugs man fast vid karaktärerna och vill bara höra mer!

Bambi

Väntar på sista boken Vilken suverän bok serie 🤩

Johnny

Ok

Christina

nja..

Nej inte alls lika bra som de första i serien. Tycker inte uppläsaren passar för Frans röst. Han låter för snäll, vilket Frans inte är.

Helen

Så spännande o lite magiskt. Berättarrösterna fantastiska. Första boken för mig i serien så nu ska de andras lyssnas på också.

Ylva Flodman

Sådär...

Ett avslut men inte alls lika spännande och gripande som de tidigare böckerna

Saija

lite långsam, kom på mig själv att tappa fokus då och då. men ändå läsvärd

Annica