Brännmärkt

- Catharina Ingelman-Sundberg

Betyg 4.2
11h 50min
362 Sidor
Anne Persdotter
bookCoverFor

Summering av boken

År 1391 reser den unga borgarhustrun Anne Persdotter från Lübeck till sin barndomsstad Stockholm. Anne väntar sitt första barn, och tillsammans med sin make, den mycket äldre Claus, hoppas hon börja ett nytt liv. Genom handel med stadens tyska köpmän ska framtiden tryggas.

Annes drömmar slås i spillror när ett våldsamt oväder blåser upp. Det gamla Hansaskepp de färdas med förliser, och som enda överlevande räddas hon i land i Stockholms skärgård av ett fiskarpar. Deras avsikter är dolda, men snart står det klart för henne att hon svävar i fara – hon vet för mycket om det som egentligen pågår på ön. Efter att ha blivit antastad av mannen och sårat honom med ett knivhugg, flyr hon in till Stockholm. Väl framme sätter värkarna igång och under en svår förlossning föder hon en dotter. Förtvivlad tar Anne emot beskedet att barnet inte klarat sig. Men kanske borde hon inte lita på den vänliga sköterskans ord?

Utan familj, och med allt hon äger liggande på havets botten, måste Anne nu bygga upp en egen tillvaro. I Stockholm styr svenskar och tyskar, men drottning Margaretas danska skepp hotar staden samtidigt som de fruktade vitaliebröderna, Östersjöns sjörövare, i hemlighet planerar en kupp tillsammans med tyskarna. Det är en osäker plats, inte minst för en ensam kvinna. Men Anne låter sig inte kuvas, hennes vilja är starkare än sorgen och rädslan. För första gången möter hon kärleken, och hon lyckas få arbete hos den stilige, tyske köpmannen Alf som tidigare samarbetat med hennes man.

Lugnet blir dock inte långvarigt. Fiskaren är ute efter hämnd, och det finns personer som vill tysta henne. Sedan skeppsbrottet är hon också alltför lätt att känna igen, brännmärkt av ett tydligt ärr på halsen. Medan hennes förföljare närmar sig skakas Stockholm av våldsamma grymheter när fienden försöker ta kontroll över staden. Krig hotar och i detta kaos gör Anne allt för att överleva.

Format:

Ljudbok, E-bok

Del:

1

Tid ljudbok:

11h 50min

Sidor e-bok:

362

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2007-09-21

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789173481083

Förlag e-bok:

Bokförlaget Forum

ISBN e-bok:

9789143504804

Vad andra tycker

Recensioner av Brännmärkt - Ljudbok, E-bok

😊👍👏🙌

Susan

Kände ett behov av att lyssna igen, efter ett antal år, tycker att den är så bra!! Uppläsaren är ju fantastisk!!

Anki Larsson

Bra och verklighetsskildrad

Ulla

En fantastisk bok om vår historia. Så levande och faktasprängd.

Gunilla