Brinnande kåk- Rouzbeh Masarrat Agah

10h 35min
292 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Sam är kickad från fotbollslaget, det som var tänkt som hans biljett från Husby, förorten där han inte passar in. I brist på annat hänger han med den gängkriminella Karim, något han kommer att få ångra djupt.

Jonas råkar korsa Sams väg en utekväll, och utsätts för misshandel av Sams sällskap Karim varefter han postar ett olämpligt "rasistiskt" inlägg på Facebook. I skolan på PK-fästet Södermalm känner han sig alltmer utpekad och isolerad på grund av inlägget. I depressionen letar han sig in i mörkret på Flashback där han knyter nya bekantskaper med människor som han motvilligt förstår är nazister.

Zakaryia flyr vistelselandet Iran för att ta sig till Sverige, men tappar bort sin lillebror Hussien någonstans på vägen. Han lovar att aldrig mer synda om Hussien hittas levande. På asylboendet måste han snart konfrontera den krigsskadade Alireza vars beteende blir alltmer labil efter att han misshandlats av ett gäng nazister på plattan.

"Brinnande kåk" är en gripande berättelse om tre livsöden som vävs samman på ett sätt som ingen kan förutse. Det handlar om högaktuella ämnen som bilbränder, social oro och gängkriminalitet, om högerextremism och omvänd rasism. Det är en skarp skildring som speglar den ökande polariseringen i dagens Sverige där vi ständigt anklagar varandra för rasism, kriminalitet och intolerans, där fördomar förvandlas till självuppfyllande profetior. Rouzbeh Masarrat gestaltar den perfekta stormen som kryper sig allt närmare. Frågan är om vår räddning är en tragedi. Först då blir det kanske dags för försoning.

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

10h 35min

Sidor e-bok:

292

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2023-03-15

Förlag ljudbok:

Bookea

ISBN ljudbok:

9789189768109

Förlag e-bok:

Bookea

ISBN e-bok:

9789189699083

Vad andra tycker

Recensioner av Brinnande kåk - E-bok, Ljudbok

Ett måste! Denna får du inte missa🤩🤩🤩

Henrik