Brott som skakat Sverige

Brott som skakat Sverige

Beskrivning av boken

Natten mellan den 12 och 13 juni år 1908 rodde en man ut till fartyget Amalthea som låg ankrat i Malmös hamn. Han slängde in ett paket med 2 kilo dynamit genom en lastlucka och tände därefter på den långa stubintråden. En strejkbrytare dödades och flera andra skadades i vad som skulle bli känt som Sveriges första politiska attentat.

Brott som skakat Sverige innehåller 11 av 1900-talets mest spektakulära och historiskt betydande brott. Brott som alla har varit mycket omskrivna och omtalade, samlade och återgivna av författaren och journalisten Börje Heed. Boken innehåller följande berättelser: Amalthea-dådet, Sista avrättningen, Hammarby apotek, Döden i dammen, Den blodiga måndagen, Skottet i Paris, Var Möller oskyldig?, Juldramat på Oak Hill, F​​​olke Bernadottes död, Norrmalmstorgsdramat och Ambassaden sprängs.

Börje Heed (1921-1996) var en svensk journalist, radioman och författare. Han gjorde sig framförallt känd som kriminalreporter och hördes bland annat i radioserien "Brottsplats Stockholm". Han var även verksam på Aftonbladet mellan 1947 och 1981.

Författare.Börje Heed
Uppläsare.Mitcho Batalov

Vad andra tycker

Recensioner av Brott som skakat Sverige