Brotten som skakade världen. Tjernobyl och andra händelser vi minns- Martin Borg

Betyg 3.9
6h 20min
Brotten som skakade...
bookCoverFor

Beskrivning

Natten mot lördagen den 26 april 1986 inträffar det som alla sagt var en omöjlighet. Reaktor fyra i kärnkraftverket Tjernobyl exploderar, sedan personalen stängt av flera säkerhetssystem för att kunna utföra ett test. Ett moln av radioaktiv rök sprids för vinden västerut över stora delar av Europa. Under helgen leker barnen utomhus, samtidigt som strålskadade akutvårdas på sovjetiska sjukhus. Men ingen varning utfärdas av myndigheterna, katastrofen hålls hemlig. Det dröjer flera dygn innan man ens tillkännager att något skett.
Så småningom hålls en rättegång mot de ansvariga för olyckan. Men vem bär egentligen störst ansvar för att katastrofen kunde ske? Kraftverkets chefer eller det kommunistiska systemet?

I fjärde delen av Brotten som skakade världen fortsätter Martin Borg sina djupdykningar genom kriminalhistorien och presenterar tio nya brott. Här möter vi till exempel den hänsynslöse Jeffrey Dahmer – seriemördare, kannibal och nekrofil. Vi får också historien om hur den colombianske knarkkungen Pablo Escobar byggde upp sitt imperium, liksom den hårresande berättelsen om österrikaren Josef Fritzls fruktansvärda förgripelser.

Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok
Del:

8

Tid ljudbok:
6h 20min
Språk:
Svenska
Utgiven:
2019-11-12
Förlag ljudbok:
Historiska Media
ISBN ljudbok:
9789177891291

© Historiska Media (Ljudbok)