Caesars örn

- Jan Mårtenson

Betyg 4
16h
430 Sidor
Homandeckare
bookCoverFor

Beskrivning

Det gotländska sommaren med hög blå himmel, i överflöd blommande orkidéängar och vemodigt sjungande närktergalar formar den yttre miljön kring händelserna i Caesars örn, den tjugofjärde deckaren av Jan Mårtensson med Johan Kristian Homan i huvudrollen.

Gunnar Strand, kapitalstark affärsman med verksamhet i London, är passionerad samlare. Hans stora intresse är antikens Rom. Han finansierar en arkeologisk utgrävning på Gotland i syfte att få belägg för sina teorier att det romerska väldet sträckte sig längre norrut än till Rhen. Men komplikationer har tillstött. Den som valts att leda arbetet har omkommit i en tragisk och svårförklarlig olycka. Gunnar Strand har inga täta kontakter med sin syssling, antikhandlaren och amatördetektiven Johan Kristian Homan - trots att deras intressen sammanfaller. Men nu tycker han att det är tid för en kontakt och herrarna möts på en exklusiv klubb i London.

Caesars örn är en spännande och mycket underhållande bok, fylld av inspirerande människor och med en överraskande handling. Mord förekommer, liksom strapatsfyllda utflykter till några av Gotlands mest berömda sevärdheter, ett hotfullt motorcykelgäng och ett par mineralletande engelsmän. Här finns också en spirande kärlekshistoria och, som alltid i Homan-böckerna, finess - god mat, goda viner, historia och kulturhistoria som smakrika, väl avvägda kryddor.

Författare:
Uppläsare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Del:

24

Tid ljudbok:
16h
Sidor e-bok:
430
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2018-07-05
Förlag ljudbok:
Bonnier Audio
ISBN ljudbok:
9789176515594
Förlag e-bok:
Wahlström & Widstrand
ISBN e-bok:
9789146222484

© Bonnier Audio (Ljudbok)

© Wahlström & Widstrand (E-bok)