Cykelbudet

Betyg 4.2
13h 19min
353 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Vilka är de rosa buden som svischar förbi i staden?

Pandemin har drabbat kulturarbetaren Anders Teglund hårt. Ur en vilja att dokumentera samtiden och för att sysselsätta sig när kultursektorn tvärbromsat tar han jobb som cykelbud på Foodora. Parallellt med budjobbet försöker han hitta nya sätt att nå ut med sin musik.

Med tiden tar han sig djupare in i företagets strukturer och den mobilisering av fackligt arbete som pågår. Ju fler bud han träffar som delar med sig av sin historia, desto viktigare blir det att fortsätta cykla och att fortsätta skriva.

Cykelbudet skildrar ett drygt års arbete från sadeln. Det är en bok om prekariatet, drömmar och om att anta en ny yrkesidentitet. Men också om att cykla sig igenom en kris.

Författare:

Uppläsare:

Format:

E-bok
Ljudbok

Tid ljudbok:

13h 19min

Sidor e-bok:

353

Språk:

Svenska

Utgiven:

2021-09-21

Förlag ljudbok:

Teg publishing

ISBN ljudbok:

9789188035646

Förlag e-bok:

Teg publishing

ISBN e-bok:

9789188035639

Vad andra tycker

Recensioner av Cykelbudet -
E-bok, Ljudbok

Bra uppläsning, intressant skrivet om ett viktigt ämne.

Emma

Välskriven om ett intressant ämne Foodora) men även inblick i kulturarbetarens liv. Gillade de insprängda pianostycken och uppläsningen var väldigt bra! Undrar hur det gick för Mubarak..

Susanne

Väldigt mycket stories om Foodora och facket som blev tröttsamt till slut att läsa, men intressant att få ta del av insidan av ett krävande arbete

Eva

Bra

Andro