Da Vinci-koden

Betyg 4.4
18h 33min
483 Sidor
Robert Langdon
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Konsthistorikern och symbolikexperten Robert Langdon befinner sig i Paris för att hålla en föreläsning när han väcks av ett viktigt telefonsamtal. Den åldrade intendenten på Louvren har blivit brutalt mördad inne på museet, och ett märkligt chiffer har hittats intill hans kropp. Langdon kallas till platsen för att hjälpa till att lösa gåtan, ovetandes att polisen också håller honom för misstänkt till dådet.

Medan Langdon och den franska polisens kryptograf, Sophie Neveu, söker avtäcka det gåtfulla meddelandet finner de ledtrådar gömda i Leonardo da Vincis verk - ledtrådar som är synliga men samtidigt skickligt förklädda av konstnären.En koppling till den mördade intendenten stärks när det avslöjas att han tillhört Prieuré de Sion - det sekreta sällskap som innehållit medlemmar som Newton, Botticelli, Victor Hugo och da Vinci. Langdon misstänker nu att de är en fantastisk historisk hemlighet på spåren, en hemlighet som genom århundradena bevisats var lika upplysande som farlig. Ifall det labyrintiska pusslet inte hinner dechiffreras i tid går en explosiv forntida sanning i graven.Denna konstant uppdrivna, intelligent genomförda och underhållande roman blev omedelbart en braksuccé när den utkom i USA. Den parkerade i topp på bästsäljarlistan och har sålts i flera miljoner exemplar bara i hemlandet. Mannen bakom denna sensation Dan Brown har hyllats för sin historiska forskningsinsats och sin anmärkningsvärda förmåga att förvandla sina kunskaper till exceptionell spänning.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Ola Klingberg

Format:

Ljudbok
E-bok

Del:

2

Tid ljudbok:

18h 33min

Sidor e-bok:

483

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2009-10-05

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789173480062

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100139469

Vad andra tycker

Recensioner av Da Vinci-koden -
Ljudbok, E-bok

Dan Brown presenterar intressanta koncept och en engagerande historia, men är något banal och onödigt övertydlig i sitt berättande. Dessutom blir vissa delar av historien så osannolika att det blir ofrivillig humor. Men på det stora hela en bra bok.

Maria

Njutning av högsta klass.

Angelica

Kanonbra. Historik, spänning, geografi, religionshistoria.

Sven-Göran

En hyllning av det kvinnliga könet och det manliga könet i en sexuell handlingar.

Mauritz