Dagbok från fängelset - Skärselden

Dagbok från fängelset - Skärselden

Beskrivning av boken

DAG 24 LÖRDAGEN DEN 11 AUGUSTI 2001 05.07 :
"Jag har lyckats sova i sex timmar, tack vare att Jules har hängt en filt från den övre sängen till skydd mot det starka ljus som strömmar in genom fönstergallret hela natten. Vid tjugo i sex sätter jag fötterna mot korkmattan på golvet och väntar. Jules rör sig inte ur fläcken. Hittills inget snarkande eller prat i sömnen. I går kväll sa Jules en intressant sak om sömn: det är bara när man sover som man inte sitter i fängelse, vilket kortar av strafftiden med en tredjedel. Är det därför så många fångar ligger till sängs så ofta? Dale tillägger att en del av dem kommer ned efter att ha 'rökt horse'. Det kan få dem att sova i tolv till fjorton timmar och bidrar till att döda helgen, liksom dem själva."

Den 9 augusti år 2001, tjugotvå dagar efter att han funnits skyldig till mened och dömts till fyra års fängelse, lämnar Jeffrey Archer högsäkerhetsfängelset HMP Belmarsh i södra London. Han flyttas nu till kategori C-anstalten HMP Wayland i Norfolk, där han ska spendera de kommande sextiosju dagarna. Trots den lägre kategoriseringen är Wayland ett farligt ställe som närmar sig bristningsgränsen. En plats där de intagna kämpar för att hålla modet uppe - och hoppet vid liv.

Detta är den andra delen i Jeffrey Archers "Prison diaries". Boken innehåller hans egna dagboksanteckningar från tiden på HMP Wayland.

Jeffrey Archer är en brittisk författare och f.d. politiker. Archer debuterade som författare 1974 och är nu en av Storbritanniens mest framgångsrika författare med över 320 miljoner sålda böcker världen över. Hans mest kända bokserier är Cliftonkrönikorna och Rivalerna.

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Dagbok från fängelset - Skärselden