Daisy Jones & The Six- Taylor Jenkins Reid

Betyg 4
8h 30min
320 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

ALLA VAR DÄR. ALLA MINNS DET OLIKA.

Under en period var Daisy Jones & The Six överallt. Deras album spelades på alla klubbar, de sålde ut arenor över hela världen och deras musik definierade en hel era. Så plötsligt, den 12 juli 1979 splittrades bandet. Utan att någon fick veta varför. Förrän nu.

De var älskare och vänner, bröder och rivaler. Rockbandet The Six kunde knappt greppa vilken tur de hade innan allt tog slut. Detta är deras berättelse om hur allt en gång började och de vilda nätterna som följde.

Men bandmedlemmarna minns sanningen olika. Det enda som samtliga är ense om är att från den stunden då Daisy Jones barfota klev upp på scenen på the Whisky blev ingenting sig likt.

Att skapa musik handlar aldrig bara om musiken. Och ibland kan skiljelinjen mellan ljudvågor och känslor vara svår att uppfatta.

Daisy Jones & The Six är berättelsen om bandets uppgång och dramatiska fall, vid toppen av deras framgång. Det är en omvälvande kärlekshistoria och ett ikoniskt porträtt, skrivet som ett muntligt vittnesmål över ett av 70-talets främsta (men aldrig existerande) rockband.

Taylor Jenkins Reid bor i Los Angeles med sin man, dotter och hund. Hon har skrivit ett flertal bästsäljande romaner varav den senaste, Evelyn Hugos sju äkta män, är utgiven på svenska.
Översättare:
Rebecca Alsberg
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
8h 30min
Sidor e-bok:
320
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2020-07-10
Förlag ljudbok:
Bookmark Förlag
ISBN ljudbok:
9789189007758
Förlag e-bok:
Bookmark Förlag
ISBN e-bok:
9789189007697

© Bookmark Förlag (Ljudbok)

© Bookmark Förlag (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Daisy Jones & The Six - E-bok, Ljudbok

Bra bok men hade nog hellre läst den, blev lite jobbig att lyssna på tyvärr.

Marika

🫠

Nadja

Jag började lyssna i tron att det var en ”sann” historia. Ca 11% in i boken förstod jag att det var fiktion. Då blev det inte samma sak att lyssna längre. Storyn blev ointressant för mig. Uppläsningen är ovanlig då det är många olika uppläsare. Det är bra uppläst på det stora hela.

Anna-britta

Att uppläsningen skedde av de olika karaktärerna i boken var intressant och gav mer personlighet till dem. Irriterande över hur förutsägbar, kliché av how a star is made 70’s ed. Den upprepade sig och blev tröttsam att lyssna på. Men väldigt bra uppläsare, det enda som fick mig kvar i boken (48%)

Felicia

Fantastiskt bra. Svårt att lägga boken ifrån sig

Anette

Mycket bra bok men en extra stjärna till uppläsare, wow!

Clara

Ganska jobbig bok att lyssna på då de byter mellan de olika karaktärerna efter bara 2-3 meningar. Svårt att hänga med vem som är vem.

Janne

Orkade i en 90 minuter. Så tröttsam på alla vis

Marika

Så bra bok

Ann-christine

Otroligt bra bok som verkligen får nytt liv med uppläsningen. Ibland glömmer man nästan att det inte är en verklig dokumentär.

Eloise

Wow!

Vilken fantastisk bok! Jag tänkte läsa boken men fick höra att ljudboken var bättre och vilken upplevelse! Det kändes som att jag lyssnade på en riktig dokumentär.

Josefine Karlström

Fantastisk

Kommer nog aldrig komma över denna boken

Jessica

Underbart gripande!

Älskade boken, jag var helt tagen av karaktärerna och fick ständigt påminna mig om att det är ett fiktivt band. Tyckte verkligen om att ljudboken kändes som en musikdokumentär med de olika röstskådisarna, men jag hade svårt att urskilja mellan vissa av rösterna och när vissa skådisar gjorde olika karaktärer.

Linnea Gistrand

Gillar!

En underhållande bok. Välskriven. Kul grepp med olika inläsare som gestaltar de olika personerna. Nu vill jag ju höra musiken!

Sara

Jag var med under denna tidsperiod. Det var minnesresa jag fick uppleva när jag lyssnade på boken. Mitt liv var i Gbg, musiken flödade här. Kommer omgående kolla efter mer av författaren böcker. Mvh en gammal musik älskare som fick drömma tillbaka i tiden.

Per