Damaskus- Iben Albinus

Betyg 4
16h 29min
419 Sidor
Sigrid Melin
bookCoverFor

Beskrivning

Vinnare av Danska Kriminalakademins pris i kategorin Årets debutant


»Iben Albinus debut är inget mindre än lysande. En sällsynt spänningsläsupplevelse, som kan mäta sig med de bästa politiska spänningsromanerna internationellt.« Betyg: 6 av 6 Jyllands-Posten


»En av de bästa politiska thrillers jag läst på länge.« Betyg: 4 av 5 - Kent Lidman, BTJ


»En lysande debut.« Politiken


Sigrid Melin tar anställning på ett stort telekombolag och utstationeras på företagets kontor i Damaskus. Hon våndas över att behöva lämna kvar familjen hemma i Köpenhamn men ser den tillfälliga vistelsen i Syrien som en chans att bli en del av den förändringsvåg som drar genom regionen. Året är 2011 och den arabiska våren pågår för fullt. När regimen tar till brutala medel för att slå ner upproret tackar Sigrid ja till ett farligt uppdrag för den danska underrättelsetjänsten.

I Syrien träffar Sigrid samtidigt ungdomsväninnan Reem, som hon efter en dramatisk händelse separerades från under studieåren i Köpenhamn. Nu återförenas de i Damaskus. Men det visar sig snart att Reem står på motsatt sida i konflikten. Hon leder en säkerhetsfirma och har nära kopplingar till regeringen.

Medan Sigrid försöker göra det rätta leder hon både sig själv och de hon älskar in i en livsfarlig konspiration - och hon tvingas fråga sig vem som i slutänden är vän och vem som är fiende.


IBEN ALBINUS är en dansk författare och föreläsare i manusutveckling på Syddansk Universitet. Hon har tidigare arbetat som journalist och kritiker. Thrillern Damaskus är hennes hyllade debutroman och första boken i serien om Sigrid Melin.


»Damaskus tog bokstavligen luften ur mig.« Information


»Årets bästa danska kriminaldebut.« Vildmedkrimi.dk
Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Kalle Hedström Gustafsson
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
16h 29min
Sidor e-bok:
419
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-08-01
Förlag ljudbok:
Modernista
ISBN ljudbok:
9789180238779
Förlag e-bok:
Modernista
ISBN e-bok:
9789180234467

© Modernista (Ljudbok)

© Modernista (E-bok)