Dancing with Myself

Dancing with Myself

Självbiografin

Beskrivning av boken

»Berättar hela den galna historien.« | ROLLING STONE MAGAZINE

»Ive put it all down, every bit from the heart. Im going out on a limb here, so watch my back.« | BILLY IDOL



En av de tidigaste punkarkitekterna soundet, stilen, ilskan vars putmun och muskelpumpande persona också tog honom till popens mainstream som en av MTV:s första megastjärnor: Billy Idol.

I denna efterlängtade självbiografi redogör han glödande ärligt för hela karriären, från de tidiga åren som frontman för punkpionjärerna Generation X, till det dekadenta livet fyllt till bristningsgränsen av sex och droger som glamrockens superstjärna på åttiotalet. Allt levererat med samma in your face-attityd som fått fansen att älska honom i decennier.

Förutom ett unikt inifrånperspektiv på rockens utveckling är Dancing with Myself en överlevares berättelse. Underhållande, chockerande, ständigt fascinerande. Om en mans kreativa kraft och ett ohämmat mänskligt begär.

Boken är rikt illustrerad med tidigare opublicerade bilder. I översättning av Jens Ahlberg.

BILLY IDOL, född 1955 i Stanmore i Middlesex, är en engelsk musiker, låtskrivare och skådespelare. Billy Idol blev först känd som tongivande medlem i punkbandet Generation X. Som soloartist kom han att bli en av MTV-erans största stjärnor, med låtar som »White Wedding«, »Rebel Yell« och »Dancing with Myself«.

»Billy Idol bevisar att han är mer än en kaxig putmun och spikes i den här extremt frispråkiga självbiografin om hans privatliv och karriär. Vem hade kunnat tro att han var så djupsinnig och självreflekterande? Billy Idol får en att vilja ha More! More! More!« | NEWSDAY

Författare.Billy Idol

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Dancing with Myself