De är inte kloka, de där ryssarna- Anna-Lena Laurén

Betyg 4.3
5h 27min
151 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

De är inte kloka, de där ryssarna var min första bok.

Det är fortfarande den bok som var lättast att skriva och som har rönt störst uppskattning. Orsaken är uppenbar: Människor törstar efter vardagsberättelser från Ryssland. Man vill veta hur människor lever där, hur de tänker, vilka saker de skrattar åt.- Ur det nyskrivna förordet.

I den här moderna klassikern skriver Anna-Lena Laurén inkännande och med stor kunskap om det ryska samhället, om ryssar och kärlek, ryssar och vänskap, ryssar och pengar.

Ryssland är ett kalejdoskopiskt samhälle som kräver tid och ansträngning att förstå sig på, och författaren erkänner öppet att hon fortfarande har stunder då hon inte begriper ett dugg. Boken är skriven med humor och värme, ilska och passion, glädje och förundran känslor som man inte kan leva utan i Ryssland.

Med ett nyskrivet förord av författaren.
Författare:
Uppläsare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
5h 27min
Sidor e-bok:
151
Språk:
Svenska
Utgiven:
2021-08-06
Förlag ljudbok:
Schildts & Söderströms
ISBN ljudbok:
9789515254924
Förlag e-bok:
Schildts & Söderströms
ISBN e-bok:
9789515236548

Vad andra tycker

Recensioner av De är inte kloka, de där ryssarna - E-bok, Ljudbok

👍👍👍👍

Kalle

Helt förvriden bild av Ryssland! Sista meningen beskriver hennes uppfattning bra, då skriver hon att hon inte fattar något. Det stämmer! Min Ryssland är inte den som författare beskriver. Inläsare är obegripligt.

Alexandra

Insatt & ändå lättsamt

Bra skildring av rysk mentalitet. Jag har själv bott i Ryssland och tycker att Lauréns iakttagelser och reflektioner stämmer bra. Boken är välskriven och lättsam. Uppläsningen: finns en del feluttal av ryska ord men bättre än de flesta andra liknande böcker. Bonus för finlandssvensk inläsning - Författarens finländska perspektiv gör också boken extra intressant för sverigesvenskar.

Cai

Hur aktuell som helst

Riktigt bra och värdefull att läsa just nu (60 dagar efter krigsutbrottet).