De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel

Betyg 4.5
15h 28min
425 Sidor
Stockholms pärlor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

I början av 1900-talet är Stockholm en stad i förändring. Medan rika drömmer om större bostäder med alla de nya faciliteter som pengar kan erbjuda, drömmer de fattiga om mat till familjen, en rimlig lön och färre råttor på gatorna.

Vid vattnet mitt emot slottet tronar Grand Hôtel, den omtalade juvelen i turistnäringen. Men hotellet är i ekonomisk knipa och styrelsen behöver en särskild kvinnas begåvning för att lyfta hotellet till nya höjder. Wilhelmina Skogh äger ett pärlband av hotell längs de svenska järnvägarna, och ser Grand Hôtels potential och betydelse för staden. Men hon är en lika fruktad som respekterad chef.

Samtidigt anländer den unga Ottilia till storstan från Rättvik för att påbörja sin anställning på det mytomspunna hotellet. Tillsammans med ett gäng andra kvinnor får hon kämpa mot orättvisor och hinder i en mansstyrd bransch. Kvinnor förväntas ju sköta hemmet – men vad är ett hotell om inte ett hem?

De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel är en svepande historisk feelgoodroman, med underbara karaktärer och ett rejält mått jävlar anamma. Ruth Kvarnström-Jones har fått en unik inblick i Grand Hôtels historia och bjuder oss på en spektakulär resa genom vår kulturhistoria. Detta är den första delen i serien Stockholms pärlor.

Översättare:

Mats Foerster

Format:

E-bok
Ljudbok

Tid ljudbok:

15h 28min

Sidor e-bok:

425

Språk:

Svenska

Utgiven:

2023-09-01

Förlag ljudbok:

Printz publishing

ISBN ljudbok:

9789177717133

Förlag e-bok:

Printz publishing

ISBN e-bok:

9789177717188

Vad andra tycker

Recensioner av De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel -
E-bok, Ljudbok

En helt fantastisk berättelse 🥰

Lilliann

En utmärkt påminnelse om hur det var förr. Hur kvinnors situation var och hur arbetarnas/ kvinnors rättighetskamp började.

Marie

Fantastisk bok!! Och Katarina Ewerlöf är så himla bra som uppläsare!

Annie

Underbar bok

Grethe