De fördrivna

De fördrivna

Beskrivning av boken

Ett svenskt par ur den transglobala medelklassen, hon läkare, han konstnär, har lämnat Stockholm för en drömtillvaro på Sicilien. Filip har egen ateljé intill det stora stenhuset, Miriam är föräldraledig. Landskapet är bedövande vackert, tomaterna smakrika, ostördheten total. Ändå är läget spänt. Miriam som är rastlös och rädd för att något ska hända dottern har börjat dricka gin. Filip börjar slå igenom internationellt med sin konst och störs av allt som hindrar honom från att arbeta.
När Filips barndomsvän Ashkan och hans flickvän Erika kommer på besök ifrågasätts parets invanda mönster. Ashkan är journalist och vill besöka Lampedusa för att skriva om de människor som drunknar i Medelhavet på sin färd mot Europa. I den stillastående hettan väcks frågan om hur isolerat man kan tillåta sig att leva och i sprickorna som uppstår börjar romanens personer finna olika sätt att närma sig världen.
Negar Naseh skriver lika koncentrerat som i den hyllade debuten "Under all denna vinter" i detta psykologiska drama rätt ur vår europeiska samtid.

Negar Naseh debuterade som författare 2013 med "Under all denna vinter", en roman om ett mor-dotter-förhållande som också innehåller en arbetsdagbok från en skriv process. Boken kritiker hyllades och nominerades till Borås Tidnings debutantpris 2014. Nu finns den också i pocket. Negar Naseh bor i Stockholm där hon arbetar som läkare.

Författare.Negar Naseh

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av De fördrivna