De förlorade ordens bok- Pip Williams

Betyg 4.1
13h 12min
485 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Esme växer upp i ordens magiska värld. Moderlös och obotligt nyfiken tillbringar hon sin barndom i Skriptoriet, ett trädgårdsskjul där hennes far och en skara hängivna män samlar ord till Oxfords allra första ordbok. Esme gömmer sig under arbetsbordet, när det en dag singlar ner en papperslapp med ett ord: deja. Det är det första av många ord som Esme sparar.

De kommande åren fortsätter hon samla på lappar som männen i Skriptoriet slarvar bort, kastar eller glömmer. Dessa ord blir hennes främsta redskap för att förstå sin omvärld. Med tiden inser Esme att en del uttryck värderas högre än andra – och att ord och betydelser med kopplingar till kvinnors liv ofta förbises. I hemlighet börjar hon arbetet med att sammanställa en egen ordbok: De förlorade ordens bok.

Pip Williams debutroman utspelar sig under en tid då kvinnorörelser var på frammarsch och ett världskrig i antågande. Det är en underbar, poetisk och tankeväckande hyllning till ord och språkets förmåga att forma och förändra vår värld.

Författare:
Översättare:
Annika Sundberg
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
13h 12min
Sidor e-bok:
485
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-09-26
Förlag ljudbok:
Historiska Media
ISBN ljudbok:
9789180500289
Förlag e-bok:
Historiska Media
ISBN e-bok:
9789180500272

Vad andra tycker

Recensioner av De förlorade ordens bok - Ljudbok, E-bok

Underbar!

Åsa

En stillsam men otroligt medryckande bok. Väldigt väl uppläst.

Kristian

Underbar! Som svensklärare kanske jag är extra nördig när det gäller ord, men jag är säker på att fler än jag finner den här boken oemotståndlig.🤩

Helena

Njutbar bok med djupa tankar och rikedom av ord

Lena

Den här boken…! Den här boken!! Jag kan inte ens börja beskriva hur fantastisk den är. Den rymmer ALLT! Vackra fraser, suveräna karaktärer, livsöden av alla de slag (på gott och ont), kärlek, vänskap, förlust, sorg, glädje, ilska… dessutom hanterar den oerhört viktiga historiska händelser i början av förra seklet. Och Katarina Ewerlöf är VÄRLDENS bästa inläsare. Det berget kan jag belåtet dö på.

Zarah

En bok som gick rakt in i hjärtat. En bok om ord, ordens betydelse och vikten av att alla ord måste få synas. En bok om systerskap, kamp och kärlek. En bok om kvinnor för kvinnor och män. (Kvinnors ord kan fortfarande ses som oviktiga vilket blev uppenbart när min mobil ville byta ut "systerskap" till systerson.)

Lotta

Vacker Poetisk Intressant Lärorik Lugnande (skönt avbrott från deckare o dyl. )

Maud

Så vacker och stark. Ord har betydelse verkligen

Maria

En underbart finstämd bok som jag rekommenderar

Anna