De galnas hus- Karin Fossum

Betyg 3.6
14h 47min
bookCoverFor

Beskrivning

Karin Fossum, välkänd och prisad för sina fyra kriminalromaner om kommissarie Konrad Sejer, återkommer nu med en intensiv och engagerande psykologisk roman där livets tragik och komik lever sida vid sida. Den utspelas på ett mentalsjukhus där alla typer av människor möts - det enda de har gemensamt är att de inte klarar att leva ute bland andra "normala"människor. Och livet blir som på en ö, avskuret från omvärlden och med sina egna regler.

Den unga Hajna har blivit intagen på en sluten psykiatrisk avdelning sedan hon i desperation över att inte kunna leva upp till tillvarons krav kastat sig genom ett skyltfönster. Även om hon till en början försöker hålla sig för sig själv får hon efter hand allt bättre kontakt med de andra intagna, alla på sitt sätt fängslande personligheter, men den som kommer att betyda mest för henne är universitetsläraren Odin, pålitlig och klok trots sin galenskap. Och Hajna återfår så småningom tron på att livet trots allt är värt att leva och kan vända tillbaka till livet utanför "De galnas hus".

Författare:
Översättare:
Ulf Örnkloo
Format:
Ljudbok
Tid ljudbok:
14h 47min
Språk:
Svenska
Utgiven:
2017-07-19
Förlag ljudbok:
Bonnier Audio
ISBN ljudbok:
9789176515228

Vad andra tycker

Recensioner av De galnas hus - Ljudbok

Fossum när hon är som allra bäst. Otroligt insiktsfull och kärleksfull beskrivning av livet och människorna i ett "dårhus".

Margareta