De sju systrarna : Maias bok

Betyg 4.3
17h 1min
577 Sidor
De sju systrarna
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Första boken i romansviten som förtrollat en hel värld handlar om adoptivsystern Maia, vars sökande efter sitt förflutna för henne till Brasilien.

Maia D Aplièse och hennes fem adoptivsystrar samlas i sitt barndomshem Atlantis, ett vackert slott vid Genevasjöns kust, efter att deras adoptivfar, den mystiske miljardären Pa Salt, har gått bort. Underligt nog har han redan begravts till havs, men varje syster tilldelas varsin ledtråd som ska vägleda henne i sökandet efter sitt ursprung.

Maias ledtråd leder henne till en förfallen herrgård i Rio de Janeiro. Väl där börjar hon lägga samman pusselbitarna

Åttio år tidigare, 1927, under Rios Belle Epoque , planerar Izabela Bonifacios far för hennes giftermål in i aristokratin. Under tiden arbetar arkitekten Heitor da Silva Costa på en kristusstaty som ska kallas Cristo Redentor och behöver resa till Paris för att finna den rätta skulptören som kan färdigställa hans verk. Den äventyrslystna och passionerade Izabela övertalar sin far att låta henne följa med Heitor och hans familj till Europa innan sitt giftermål. Där, i Paul Landowskis studio utanför Paris och på de intima kaféerna i Montparnasse träffar hon den unga och ambitiösa skulptören Laurent Brouilly, och genast vet hon att hennes liv aldrig kommer bli sig likt.

De sju systrarna är den första boken i en unik, förtrollande serie om sju böcker baserad på legenden om Plejaderna, de sju systrarnas stjärnkonstellation, och Lucinda Riley visar sin talang för historieberättande som aldrig förut. Rättigheterna till en tv-serie har köpts.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Gabriella Andersson

Format:

E-bok
Ljudbok

Del:

1

Tid ljudbok:

17h 1min

Sidor e-bok:

577

Språk:

Svenska

Utgiven:

2019-10-14

Förlag ljudbok:

Bazar Förlag

ISBN ljudbok:

9789180061155

Förlag e-bok:

Bazar Förlag

ISBN e-bok:

9789180061148

Vad andra tycker

Recensioner av De sju systrarna : Maias bok

Dravel om hennes skönhet hit och dit. Perfekta kvinnokroppar som det ska suktas efter. Töntigt

Charlotte

Jag brukar välja bok från betyget den har fått. Men jag har väll aldrig blivit så besviken. Jag tycker kvinnorna framstår som dumma våp. Som utan tvekan blir så förälskade att de gör vad som helst. Dialogerna känns så onaturliga. Boken känns för mig väldigt ologisk. Personerna gör så konstiga val. Jag tycker uppläsaren brukar vara bra. Men hon har ibland så konstiga betoningar främst på mannens dialog. Jag tycker att man alltid ska ge en serie en chans. Och alla de som älskar böckerna kan knappast ha fel. Så jag ger serien en bok till för att se om min uppfattning ändras.

Fredrik

Hade hoppats på något spännande, tråkig

Olivia

Det tog lång tid att läsa boken. Mest för att den aldrig riktigt grep tag i mig. Jag väntade på att uppleva det som alla pratar om, att det är en så fantastisk bok, men känslan kom aldrig. Den var seg och ganska långtråkig. Den blev inte lite spännande förrän precis på slutet. En cliffhanger som möjligt gör att jag kommer läsa nästa bok i serien någon gång. Nej, jag hade högre förväntningar med tanke på hur mycket det talats om böckerna.

Annica