De tusen milens längtan- Christina Larsson

225 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

I sin självbiografiska roman De tusen milen längtan gestaltar Christina Larsson (född 1952) barnets upplevelser av att växa upp i en sekteristisk miljö samt den svåra vägen bort från den. Separationshotet, författaren under sin uppväxt lever under, i form av läran om "Jesu andra tillkommelse", gör hon upp med i sitt möte med sin psykolog, Mohyongkvinnan. Vid sidan av det religiösa separationshotet beskriver Larsson de verkliga och smärtsamma separationerna hon som missionärsbarn fick uppleva. Romanen genomsyras av en dotters längtan och kärlek till en mor, som i stället för att vara mor väljer att rädda världen. Viljan att förlåta är dock påtaglig genom författarens vilja att förstå sin mors val att lämna sina barn för en viktigare mission: att "Göra alla folk till lärjungar".

Språket i romanen är stundtals poetiskt och nyskapande och trots romanens alvarliga teman lyser värmen och ibland humorn igenom.

Christina Larsson har under 30 års tid arbetat som gymnasielärare i svenska och religion innan hon som nybliven pensionär 2019 debuterade som författare.
Författare:
Format:
E-bok
Sidor e-bok:
225
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2021-10-05
Förlag e-bok:
Saga Egmont
ISBN e-bok:
9788726994124

© Saga Egmont (E-bok)