Den äldste

Den äldste

Beskrivning av boken

Det spännande fantasyäventyret om Eragon och draken Saphira fortsätter!

Eragon och Saphira lyckades rädda rebellerna från ett ödesdigert nederlag i det stora slaget vid Tronjheim. Men för att lära sig mer om magi och stridskonst, och slutligen bli en riktig drakryttare, måste Eragon till alvernas rike Ellesméra. Det blir en färd fylld av upplevelser och insikter - men också av smärta och förräderi. Kanske går det inte ens att lita på de som står honom närmast?

Samtidigt har den onde Galbatorix fått upp ögonen för Eragons hemby Carvahall, och livet där är inte längre lugnt och undanskymt. Och Eragons kusin Roran har fått en egen strid att utkämpa – en strid som kan hota allt som Eragon har kärt.

"Den äldste" är den andra boken i serien om Eragon, som utkommit på över 40 språk och sålt i över 35 miljoner exemplar världen över. De är fantasyäventyr när de är som bäst, fyllda av mystik, drakar, alver, passion och strider mellan ont och gott!

Författaren, Christopher Paolini, var bara 15 år gammal när han började skriva på "Eragon" och boken gavs ut på familjens egna förlag. När han var 19 år fick dock ett större förlag upp ögonen för honom och spred succén över hela världen. "Eragon" var nummer 1 på New York Times bästsäljarlista i 151 veckor.

Pdf på ordförklaringar finns att ladda ner på Bonnier Audios hemsida www.bonnieraudio.se

Vad andra tycker

Recensioner av Den äldste