Den amerikanska maffian

- Allt Om Historia

Betyg 3.8
2h 11min
56 Sidor
True crime - Mord & mysterier
bookCoverFor

Beskrivning

I mitten av 1800-talet är Sicilien en utfattig ö som präglas av total laglöshet. Mitt i anarkin uppstår hemliga brödraskap av före detta bönder och arbetare. Dessa utvecklas så småningom till det fruktade brottssyndikatet Cosa Nostra. Några år senare strömmar tusentals italienska invandrare in i New York – och med dem följde den sicilianska maffian.

På 1920-talet förbjöds vermouth, vin och whisky i USA. Lagarna mot alkohol skulle rädda landet undan våld och fattigdom men fick i stället ödesdigra konsekvenser: Kallblodiga mord, kriminalitet och korruption ökade drastiskt under åren 1920-33. Gangsterbossen Al Capone tjänar svindlande summor på att släcka de mindre nogräknade Chicagobornas törst efter alkohol, kvinnor och hasardspel. Hans brottsregister dryper av blod, men det blir en banal skatteskuld som sätter den både fruktade och beundrade storskurken bakom lås och bom ...

"Den amerikanska maffian" skildrar maffians framväxt och dess mest omstridda personer på ett gastkramande sätt.

"Allt om Historia" tar med dig på en halsbrytande resa till svunna tider, så att du kan njuta av historiens största händelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra världskrigets frontlinjer, vikingarnas räder och egypternas gudsdyrkan. "Allt om Historia" är för dig som vill veta mer om spännande och dramatiska händelser i det förflutna.
Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
2h 11min
Sidor e-bok:
56
Språk:
Svenska
Utgiven:
2020-04-07
Förlag ljudbok:
Saga Egmont
ISBN ljudbok:
9788726383034
Förlag e-bok:
Saga Egmont
ISBN e-bok:
9788726381689

© Saga Egmont (Ljudbok)

© Saga Egmont (E-bok)