Den besvärliga Elin Wägner

- Ulrika Knutson

Betyg 4
14h
351 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

"Hon är värd respekt för så mycket, sin disciplin, sin produktivitet, sin skärpa och sitt allvar. Men hon kunde vara hård mot de svaga, och allra hårdast mot sig själv. Ibland tycker jag synd om Elin. Men den besvärliga Elin Wägner låter sig varken kramas eller ömkas så lätt, och vi kommer inte undan henne heller. Vi behöver henne."

Så skriver Ulrika Knutson i inledningen till sin bok om Elin Wägner. Med kunskap och humor tecknar författaren ett levande porträtt av en av det svenska 1900-talets viktigaste röster.

Ulrika Knutson läser själv in sin rosade och hyllade biografi. Författaren sätter ord på sina väl valda formuleringar och beskrivningar av Elin Wägner (1882–1949).
Här möter vi den unga Elin, den rappa och välformulerade journalisten som försörjde sin make. Samtidigt gick Elin gärna på krogen och utmanade sin samtid. Som författare är hon känd för banbrytande romaner, hon var med och startade Kvinnliga Medborgarskolan vid Fogelstad, Rädda Barnen och Svenska Hem. Som andra kvinna valdes Elin Wägner 1944 in i Svenska Akademien.
Men Elin var också en kvinna som kämpade för rösträtt, fri kärlek, fred och miljön – en kvinna långt före sin tid.

Ulrika Knutson är en välkänd radioröst och journalist. Biografin om Elin Wägner är hennes efterlängtade litterära comeback.

Författare:
Uppläsare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
14h
Sidor e-bok:
351
Språk:
Svenska
Utgiven:
2020-05-28
Förlag ljudbok:
Historiska Media
ISBN ljudbok:
9789177890812
Förlag e-bok:
Historiska Media
ISBN e-bok:
9789177890119

© Historiska Media (Ljudbok)

© Historiska Media (E-bok)