Den blinda fläcken
    
Dela boken    

Kvinnan klamrade sig fortfarande fast vid hans arm.
”Nu är det två. Nu är det två. I morse en man, nu en kvinna. Nu är det två …”
”Det har kanske inte …” började Jerome men avbröts av att kvinnan begravde sina naglar i hans hand, hennes ögon blev ljusa och hon öppnade munnen för att släppa ut ett långsamt stilla ljud.
Jerome stelnade och så plötsligt slog en klocka. Ett slag som från en enorm kyrkklocka fyllde hela rummet och tog över varje tanke.
Så dog den bort, lika plötsligt som den slagit och lämnade efter sig ett rum som var ännu mer tomt.
Kvinnans grepp om hans arm lossnade och hon föll ihop bredvid honom. Jerome darrade men lyfte upp henne i sina armar. Hon tog ett sista andetag och han hörde hur hennes själ försvann bort i skuggorna med en stilla ton och orden: ”Nu är det två.”
Första gången som berättelsen publicerades var som serie i en veckotidning 1921. Den skrevs tillsammans av Austin Hall (1885 – 1933) och Homer Eon Flint (1888 – 1924).
Den har kallats ”The most famous fantastic novel of all time” och anses vara en klassiker inom science-fiction/fantasy.
Nu för första gången på svenska.
”Den blinda fläcken är en plats där två dimensioner möts. Mystiken är övertygande, vetenskapen tänkvärd och karaktärerna trovärdiga. Varmt rekommenderad.”, Kevin
”Jag kommer att tänka på H G Wells, det där att världen innehåller mycket som vi inte förstår och det vetenskapliga angreppssättet”, Linda

Visa mer