Den döende detektiven

- Leif G. W. Persson

Betyg 4.3
12h 45min
471 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Lars Martin Johansson, i sin krafts dagar chef för Rikskriminalen, legendarisk mordutredare och bland sina kolleger känd som mannen som kunde se runt hörn. Numera är han pensionär och lever ett annat liv än då. Fast se runt hörn kan han fortfarande.

Stockholm i början på juli, Johansson har åkt in från landet för att uträtta ärenden. På vägen åter faller han för frestelsen att göra en avstickare till Sveriges bästa korvkiosk på Karlbergsvägen. För vem orkar köra bil till landet på fastande mage?

När han tre dygn senare kvicknar till liv ligger han på intensiven på Karolinska sjukhuset drabbad av en blodpropp i hjärnan sekunden innan han skulle hugga tänderna i sin grillade Zigeunerwurst med surkål och fransk senap. En annan Johansson och att se runt några hörn är inte längre att tänka på. Samtidigt som hans gamla liv plötsligt försöker gripa tag i honom på nytt. Hans egen läkare berättar en hemsk historia om ett tjugofem år gammalt ouppklarat mord på en nioårig flicka. Prima virke för den som kan se runt hörn men knappast något för Johansson i det skick som han numera befinner sig i.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

12h 45min

Sidor e-bok:

471

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2010-08-13

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789173484329

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789143509953

Vad andra tycker

Recensioner av Den döende detektiven - Ljudbok, E-bok

Tumme upp

Anton

Ok

Rolf

En memoarisk upplevelse av hög klass.

Roland

Bra

Christel