Den fjärde doktrinen

- Denise Rudberg

Betyg 4.5
8h 5min
282 Sidor
Kontrahenterna
bookCoverFor

Summering av boken

Tre sinsemellan olika kvinnor anlitas av Försvarsmakten för sina skarpa hjärnors skull. Kontrahenterna är en rafflande berättelse om Sverige under andra världskriget.

Pressen mot Sverige och vännerna på Karlaplan 4 är stor. Goebbles pratar om neutral publicitet och Sverige hukar sig för att inte hamna som nästa land på anfallslistan. Utöver den yttre pressen börjar också små eldar att pyra inom relationerna på hemmaplan i Stockholm.

Iris befinner sig i en rävsax, i kläm mellan sin syster med nazistsympatier och sina söners judiska arv. Elisabeth börjar inse att den frihet hon trodde sig vinna genom äktenskapet i själva verket inte kunde vara mer avlägsen. För Signe vänds tillvaron uppochner när ett plötsligt dödsfall förändrar förutsättningarna på familjegården hon trodde att hon för alltid lämnat bakom sig.

DEN FJÄRDE DOKTRINEN är fjärde delen i Denise Rudbergs historiska romanserie Kontrahenterna. Elisabeth, Signe och Iris är baserade på författarens egen familj och skildrar Sverige under andra världskriget. Kopplingen till den egna familjehistorien återger Denise Rudberg i sitt hyllade sommarprat från sommaren 2021.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Del:

4

Tid ljudbok:

8h 5min

Sidor e-bok:

282

Språk:

Svenska

Utgiven:

2022-06-22

Förlag ljudbok:

Bookmark Förlag

ISBN ljudbok:

9789189393516

Förlag e-bok:

Bookmark Förlag

ISBN e-bok:

9789189393509

Vad andra tycker

Recensioner av Den fjärde doktrinen - Ljudbok, E-bok

Kommer det någon fortsättning på denna historia?

Lisbeth

Ser fram emot fortsättningen!

Kristina

Mycket spännande

Carina

Otroligt spä nnande arr följa denna serie

Irene