Den mysiga stugan. En sömnsaga för vuxna

Den mysiga stugan. En sömnsaga för vuxna

Beskrivning av boken

I Den mysiga stugan vägleds du genom ett vackert vinterlandskap till en liten stuga. Det brinner en eld i en öppen spis i stugan som gör rummet varmt och sövande behagligt. Elden närs förutom av ved även av känslor och upplevelser. Du får föreställa dig att du överlämnar stress och andra jobbiga känslor till elden där de brinner upp och blir till rök och aska. Därefter får du lägga dig i en skön säng där det blir så lätt för din kropp att slappna av. Avslappningen gör dig tröttare och tröttare så trött att du (förhoppningsvis) till sist somnar.

Den mysiga stugan är alltså tänkt att hjälpa dig som lyssnar att somna. Då språket och musiken är både avslappnande och sövande, bör inte denna ljudbok spelas högt i närheten av någon som kör bil eller annat fordon. Använd då hörlurar.

För att få ut det mesta av övningen, tänk på att ha god sömnhygien i övrigt gällandes skärmar, koffein etc. Använd också bara sömnsagan när du verkligen ska sova, inte för generell avslappning på dagtid. Då kommer du efter en tid att börja associera sagan med sömn, vilket inte sker på samma sätt om du också använder den på dagtid. Har du svårt att föreställa dig inre bilder, så oroa dig inte för det. Det kommer med tiden.

Sömnsagan är skriven för vuxna men passar också för lite större barn (ca 12 år) och ungdomar.

Uppläst och producerad av författaren. Bakgrundsmusik: Pure Relaxation av Chris Collins.

Finns nu också i en dagtidsversion med titeln Vinterstugan. Vinterstugan finns i en originalversion och en längre version med en utökad vilostund på slutet.

Sophie Grace Meditationer är en sydvästsvensk meditationsinstruktör, författare och översättare som började producera avslappningsövningar, guidade meditationer och sömnsagor för att hon själv saknade produkter hon ville lyssna på. Sedan starten 2014 har ljudböckerna sålts, lånats och streamats sammanlagt över en miljon gånger och finns tillgängliga på tre språk. Intrernationellt används pseudonymen Sophie Grace Meditations. Titlar på engelska och svenska läses in av författaren själv. På danska och kommande nya språk är uppläsarna anlitade röstskådespelare.

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Den mysiga stugan. En sömnsaga för vuxna