Den nionde graven

- Stefan Ahnhem

Betyg 3.9
21h 16min
527 Sidor
Fabian Risk
bookCoverFor

Beskrivning

Den andra boken i serien om Fabian Risk.

Justitieministern lämnar riksdagen efter en hård debatt. Han använder den bakre utgången för att undgå det väntande pressuppbådet, men kommer aldrig fram till bilen som står och väntar på honom en bit bort. Han tycks ha gått upp i rök, mitt i maktens centrum.

Det är ett halvår innan händelserna i Offer utan ansikte och veckorna före jul. Snön och kylan håller både Stockholm och Köpenhamn i ett järngrepp när Fabian Risk kallas in för att i hemlighet utreda justitieministerns försvinnande. Officiellt är fallet fortfarande Säpos ansvar, men de liksom Fabian och hans höggravida kollega Malin Rehnberg famlar i blindo. Snart visar det sig att inget är som det tycks vara och att mäktiga intressen verkar för att sanningen inte ska komma fram.

Samtidigt hittas hustrun till en dansk tv-profil brutalt mördad i hemmet i Köpenhamn. Dunja Hougaard leder utredningen som för henne över sundet till Sverige.

Den nionde graven är en intrikat konstruerad thriller där Stefan Ahnhem berättar vad som drev Fabian Risk att lämna Stockholm och flytta tillbaka till Helsingborg. Fabian och Dunja korsar som främlingar varandras spår i ett vinterkallt Skandinavien och dras allt djupare in i konspirationen som visar sig vara värre än vad de någonsin kunnat föreställa sig.

Stefan Ahnhem tilldelades priset Crimetime Specsavers Award 2015, för sin debut Offer utan ansikte.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Del:

2

Tid ljudbok:

21h 16min

Sidor e-bok:

527

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2015-05-25

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789176510179

Förlag e-bok:

Bokförlaget Forum

ISBN e-bok:

9789137144832

Vad andra tycker

Recensioner av Den nionde graven - Ljudbok, E-bok

Bra lite rörigt med alla namn

Åsa

Gillar man den här typen av böcker så är den väl okej. För min del blev det bara för mycket av allt.

Carina

Bra men lite för lång

Therese

Äcklig

Susanne