Den som finner

- Stephen King

Betyg 4
15h 9min
450 Sidor
Mr Mercedes
bookCoverFor

Summering av boken

Den som finner är den fristående andra delen i Stephen Kings thriller-trilogi om Bill Hodges. Den första delen, Mr Mercedes, hyllades av kritikerna och tilldelades årets Edgar Award för bästa spänningsroman 2015.

Morris Bellamy är författaren John Rothsteins allra största fan. Han är fullkomligt besatt av den geniförklarade Rothstein och hans romaner om Jimmy Gold. Men Morris är besviken på sin idol. Rothstein har slutat skriva, och sålt sig till reklambranschen. Som straff måste han dö.

Efter att ha skjutit ihjäl Rothstein i författarens eget hem får Morris inte bara med sig pengarna i kassaskåpet, utan också en trave anteckningsböcker som bland annat visar sig innehålla det handskrivna manuset till ytterligare en Gold-roman. Morris hinner precis gömma undan anteckningsböckerna när omständigheterna gör att han hamnar i fängelse för ett annat brott.

Åratal senare finner en liten pojke vid namn Pete Saubers den undangömda skatten. En skatt som visar sig vara livsfarlig att ha i sin ägo. Den pensionerade kriminalaren Bill Hodges får nys om Petes trängda situation, och tillsammans med sina medhjälpare Holly och Jerome dras han in i fallet och i Morris Bellamys vansinne.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

John-Henri Holmberg

Format:

Ljudbok, E-bok

Del:

2

Tid ljudbok:

15h 9min

Sidor e-bok:

450

Språk:

Svenska

Utgiven:

2016-05-20

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789176512401

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100159115

Vad andra tycker

Recensioner av Den som finner - Ljudbok, E-bok

Bra grundstory men pinsamt mycket klichéer. King borde inte ha gett sig in i deckar-genren.

Emma

Bra uppläsare. Boken lite seg till en början men väver ihop allt bra på slutet.

Tobias

🐕🚴‍♂️👍📔

Peter

Mycket bra!

Christoffer