Den som ger sig in i leken

Den som ger sig in i leken

Beskrivning av boken

Blir man någonsin för gammal för äventyr? Gunvor Ström är redan i mitten på 60-års åldern när hennes karriär plötsligt tar en drastisk vändning. Från en framgångsrik karriär som kirurg, som får ett abrupt slut på grund av darrande händer, kastar hon sin in i en helt ny värld full av utmaningar.

Privatdetektiv. Vem hade kunnat tro det? Men det visar sig att det passar både hennes nyfikenhet, skarpa analysförmåga och mod.

Gunvor får ett fall som sägs vara enkelt. En otrohetsaffär. Men när mannen blir brutalt misshandlad och frun drar tillbaka uppdraget vänds allt upp och ner.

Två ungdomar från förorten och en åldrande kvinna gör vad de kan för att smälta in på Stockholms innekrogar. Men någon ser dem. Någon som håller sig osynlig i bakgrunden men bevakar varje steg de tar. Tillsammans ger de sig ut i Stockholmsnatten för att lösa gåtan och kanske också slippa sina liv för en kort stund.

Det är en berättelse om våld, galenskap, passion och mod. En katt- och råtta-lek på liv och död. När snaran dras åt är det för länge sedan för sent. För den som ger sin in i leken...

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Den som ger sig in i leken