Den som inget känner mer

Den som inget känner mer

Beskrivning av boken

En varm försommarkväll hittas sextonåriga Fanny svårt skadad efter en vattenskoterolycka på Värmdö. Tidigare på kvällen firade hon in sommarlovet med kompisarna nere på stranden, men ingen verkar veta vad som hände efter det.

Medan Fanny ligger nedsövd på sjukhuset kämpar hennes föräldrar och pojkvän med att hantera sin oro och förtvivlan. Samtidigt hopar sig frågorna: Vad gjorde Fanny egentligen där ute på fjärden? Och var hon verkligen ensam när olyckan skedde?

När ett mord begås ställs saker och ting på sin spets i det lugna skärgårdsområdet. Relationer prövas och förtroenden slits sönder av misstankar och lögner.

Psykologen Malin Dahls parsamtal med Fannys föräldrar övergår till att bli ett krisstöd och på hemmaplan försöker hon vänja sig vid livet som nyskild småbarnsmamma.

Kommissarie Stefan Lindgren tvingas bort från en mordutredning eftersom hans chefer bedömer att han är psykiskt labil. Själv är han fast besluten att bevisa att de har fel.

Den som inget känner mer är den tredje fullängdsromanen i den hyllade serien om psykologen Malin Dahl. Precis som tidigare ställer Höglund stora frågor om skuld och skam, sorg och sårbarhet. Vad gör vi när olyckan drabbar den vi älskar allra mest? Och när vi anar att någon i vår närhet är skyldig till allt?

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Den som inget känner mer