Den som ser

- Herbjørg Wassmo

Betyg 4.3
15h
545 Sidor
Dina-serien
bookCoverFor

Beskrivning

Året är 1890 och Dina Grønelv ska gravsättas. Skadorna hon fick efter den omfattande branden på gården Reinsnes tog till slut hennes liv. Kyrkan är fylld till sista plats och längst fram står barnbarnet Karna. Den unga flickan meddelar hela församlingen det hon fick veta på sin farmors dödsbädd: Dina tog under sin levnad två människoliv.
Kort därpå slutar Karna att tala. Varken pappa Benjamin eller styvmamma Anna når fram till henne, och tystnaden smittar snart av sig på familjens samvaro. När Karna försöker ta sitt liv beslutar sig Anna för att ta med flickan till sin hemstad Köpenhamn, där Karna ska få behandling på stadens mentalsjukhus. Resan innebär också att Anna får välbehövlig distans från Benjamin — och ro att tänka på vad hon vill göra med sitt liv.
Herbjørg Wassmo är en av Norges största och mest älskade författare och har tilldelats en lång rad priser och utmärkelser. Hennes böcker har översatts till 26 språk. Den som ser är en fristående fortsättning på de tre böckerna om den enastående karaktären Dina Grønelv, som fascinerat flera generationer av läsare sedan slutet av 1980-talet.

Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Lotta Eklund
Format:
Ljudbok, E-bok
Del:

4

Tid ljudbok:
15h
Sidor e-bok:
545
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2021-03-18
Förlag ljudbok:
Historiska Media
ISBN ljudbok:
9789177892830
Förlag e-bok:
Historiska Media
ISBN e-bok:
9789177892847

© Historiska Media (Ljudbok)

© Historiska Media (E-bok)