Det- Stephen King

Betyg 4.3
61h 10min
1679 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

”Skräcken som inte skulle upphöra förrän tjugoåtta år senare – om den nu någonsin upphörde – började, såvitt jag vet och kan berätta, med en båt gjord av en tidningssida som seglade fram i en rännsten som nästan svämmade över efter allt regnandet.”

Den lilla staden Derry i Maine ser ut som den typiska amerikanska småstaden trygg och sömnig med sina villaområden, snabbmatsställen och affärer. Men det är bara på ytan. I kloakerna under staden finns något som ligger på lur och iakttar. Där finns ondskan. Där finns Det.En gång på femtiotalet samlade ett kompisgäng sina krafter och trotsade Det. Förenade av känslan av att vara misslyckade och utstötta, lyckades de driva ondskan och skräcken tillbaka till de mörka djup där den hör hemma. De lovar sedan varandra att samlas igen om Det någon gång skulle komma tillbaka.Många år senare, när en serie ohyggliga mord och gåtfulla försvinnanden på nytt skakar Derry, lyfter så Mike Hanlon telefonluren och kallar på sina barndomskamrater. Alla lämnar sina hem och familjer, sina vardagsbestyr och karriärer, för att ännu en gång trotsa skräcken och möta Det.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Roland Adlerberth

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

61h 10min

Sidor e-bok:

1679

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2022-10-27

Förlag ljudbok:

Albert Bonniers förlag

ISBN ljudbok:

9789100197049

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100176136

Vad andra tycker

Recensioner av Det - E-bok, Ljudbok

En modern klassiker om skräck, vänskap och kamratligt mod.

Jan

Väldigt bra bok.

Jan-Erik

Hade nästan hela tiden känslan av att den var för lång och utdragen. Men är ändå glad att jag höll ut då den nu när den är färdigläst lämnat med en varm känsla i bröstet.

Patrick

Super

Johan

Svag 4. En otroligt storslagen bok som, som alltid med Stephen King, målar upp komplexa och sympatiska karaktärer. Romanen är till en början otroligt medryckande, men tyvärr lite väl lång för min smak. Förhållandet mellan barndom och vuxen ålder suddas ständigt ut, men fungerar bättre eller sämre i olika delar av boken. Oavsett dess brister så kommer ”Det” stanna med mig under en lång tid.

Linnea Gistrand

Den var för läskig

Marie

👍👍👍👍

Anders