Det kom för mig i en hast - Historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson

- Maria Bouroncle

Betyg 4
5h 39min
150 Sidor
Vesene
bookCoverFor

Summering av boken

"Plötsligt slår det honom att fönstren inte immat igen som de brukar när hon hänger tvätt inomhus om vintern. Det luktar surt och är förunderligt tyst i huset.

'Var håller ungarna hus?' frågar han men får inget svar.

När Artur öppnar dörren till kammaren får han syn på den stora, runda kopparkitteln som står någon meter från tröskeln. Den är till hälften fylld av vatten, resten har runnit ut över golvet. Vattnet i den stora pannan är uppblandat med spyor."

Det är en kall påsk, våren 1929. Artur lämnar sin fru och sina tre barn i några timmar för att bege sig ut och hämta ved. När han kommer tillbaka har hans liv slagits i spillror. Berättelsen om Ingeborg Andersson, och vad som hände den där dagen 1929, har tidigare varit en väl förborgad hemlighet. Det tragiska familjeödet återberättas nu av Ingeborg Anderssons systers barnbarn, Maria Bouroncle.

Sagt om DET KOM FÖR MIG I EN HAST - HISTORIEN OM BARNAMÖRDERSKAN INGEBORG ANDERSSON:

"Har sytt ihop två mattor till en jättestor och lyssnat på Det kom för mig i en hast och gråtit och tänt ljus, och gråtit lite mer. Läs den. Eller lyssna, och sy mattor samtidigt."
Hanna Hellquist, journalist och författare

"Maria Bouroncle takes us deep into a story of real-life murder to show us the humanity – even love – behind the crime. A riveting read – haunting, atmospheric, and ultimately, heart-breaking."
Bästsäljande indisk-amerikanske författaren Manil Suri

MARIA BOURONCLE, född 1965 i Göteborg, är efter en lång karriär med internationellt biståndsarbete i Helsingfors, Köpenhamn och Washington DC tillbaka i sin hemstad som författare på heltid. DET KOM FÖR MIG I EN HAST - HISTORIEN OM BARNAMÖRDERSKAN INGEBORG ANDERSSON var hennes debut och har översatts till flera språk samt ligger till grund för en prisvinnande filmatisering.

Författare:

Uppläsare:

Format:

E-bok, Ljudbok

Serie:

Del:

1

Tid ljudbok:

5h 39min

Sidor e-bok:

150

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-12-01

Förlag ljudbok:

Saga Egmont

ISBN ljudbok:

9788726109283

Förlag e-bok:

Saga Egmont

ISBN e-bok:

9788726109290

Vad andra tycker

Recensioner av Det kom för mig i en hast - Historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson - E-bok, Ljudbok

Varm skildring av en tragisk händelse

Anne-Marie

Lite sorgligt, 😌 men ändå bra

Renate

Sorglig, men ändå intressant

Margaretha

Intressant och spännande när man följer Ingeborg i "nutid". Tillbakablickarna var långtråkiga däremot, höll på att somna ett par gånger.

Maria