Det mest förbjudna

Betyg 3.6
3h 42min
163 Sidor
ALBERT BONNIERS KLASSIKER
bookCoverFor

Beskrivning av boken

En snäll och lydig dotter med en rigid martyrmor exploderar sent i livet i ett tonårstrots som hon skjutit upp i tjugofem år. Effekten blir våldsam. I en blandning av ångest och triumf kastar sig den vuxna dottern ut i Det förbjudna och handlöst i famnen på den mest förbjudne. En bok om ångest och besatthet, lycka och förnedring och en ordentlig uppgörelse med den heliga modern.

Kerstin Thorvall (1925-2010) skrev barn-, ungdoms- och vuxenböcker, och hon var också verksam som illustratör. Genom sina öppenhjärtiga skildringar av kvinnlig sexualitet, bland annat i den självbiografiskt baserade Det mest förbjudna väckte hon moralpanik under 1970-talet och blev en av Sveriges mest utskällda, men också mest lästa, författare.

Författare:

Uppläsare:

Format:

E-bok
Ljudbok

Tid ljudbok:

3h 42min

Sidor e-bok:

163

Språk:

Svenska

Utgiven:

2016-02-16

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789176511770

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100138042

Vad andra tycker

Recensioner av Det mest förbjudna -
E-bok, Ljudbok

Uppläsningen får en att tro att författaren tycker att det är viktigt att man ska hata både henne och texten. Jag känner mig smutsig.

H

Ok bok men katastrof uppläsning

Klara

Unik författaruppläsning. Thorvalls rasande tempo, tonläge och små utbrott är okonventionella och uppfriskande, tycker jag.

Johan

Både boken och inläsningen är fantastisk. Som och Kerstin läst in allt i ett snabbt nafs utan omtagningar, med alla fel och brister som då oundvikligt kommer med. Det förhöjer om möjligt lyssnarupplevelsen ännu mer.

Charly