Det ordnar sig

Det ordnar sig

Beskrivning av boken

Med Optionsmäklarna, OM, som bildades 1984, infördes optionshandel i Sverige. Företaget blev banbrytande även internationellt. 1998 förvärvade OM Stockholms Fondbörs. Två år senare lade bolaget ett i hela världen uppmärksammat bud på Londonbörsen, och efter det förvärvades Helsingfors- och Köpenhamnsbörserna innan bolaget slogs ihop med Nasdaq till Nasdaq OMX 2008. OM skapades och leddes av Olof Stenhammar, som före bolagets bildande haft en brokig bakgrund som busfrö i skånska internatskolor, försäljare av julgranar och swimmingpooler, sjöofficer, företagsledare inom Bonnierkoncernen med mera.
I Det ordnar sig berättar Olof Stenhammar personligt och inlevelsefullt om sin uppväxt och om hur han som börsmäklare kom i kontakt med optionshandeln i USA och skildrar det intrikata spelet när OM bildades i samarbete med Carnegie, SEB och Wallenbergs investmentbolag Investor. Författaren är känd för sin humor och berättar i boken episoder från sin tid i näringslivet, bland annat om Ingvar Kamprads syn på hur snus och bordeauxviner passar ihop och hur man får ett eget grund uppkallat efter sig i skärgården.
För allmänheten är Olof Stenhammar mest känd som amiral för Stockholms OS-ansökan 2004. I boken får vi följa kampanjen och dess efterspel bakom kulisserna med alla entusiastiska medarbetare, internationella kontakter, skriverier och debatter, skandaler, besvikelser och glädjeämnen. Vi får en inblick i det internationella rävspelet inom den internationella olympiska kommittén och hur det gick till bakom kulisserna när Stockholm inte var långt ifrån att åter bli värdland för ett olympiskt spel. Kampanjen följdes av mutanklagelser och mediedrev under två mörka år.

Författare.Olof Stenhammar
Uppläsare.Per Juhlin

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Det ordnar sig

För få betyg just nu