Det sista han ville

Det sista han ville

Beskrivning av boken

Precis i slutskedet av 1984 års presidentkampanj säger journalisten Elena Mac Mahon upp sig som politisk reporter. Den officiella anledningen är att hon ska ta hand om sin pappa efter moderns dör men i själva verket tvingas hon ta över faderns oavslutade affärer. En räcka händelser placerar henne på en söderhavsö där all turism ersatts av vapenhandel, kriminalitet och våld. Där ska hon förhandlar fram en vapenaffär åt den amerikanska regeringen och hon kommer inte därifrån. Det sistan han ville är en rafflande, intelligent och bländande thriller av den stilistiska mästaren Joan Didion. Först utgiven 1997, men högaktuell med en ny film baserad på boken med Anne Hathaway, Willem Dafoe och Ben Affleck.Det sista han ville är en rafflande, intelligent och bländande thriller av den stilistiska mästaren Joan Didion.



"Om Didions reportage skrivs med dödlig skärpa, adderas ett moln opium till hennes skönlitteratur. Hon är en sann stilist."

LA Times

"Hon är en av våra största författare någonsin och i slutet av boken kommer du, om du är uppmärksam, att förstå varför."

The Independent Review of Books

Författare.Joan Didion

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Det sista han ville