Det var så här det började

Det var så här det började

Beskrivning av boken

Sjukhusdirektören och några andra anställda blivit utvalda att delta i den nya kursen Värdegrundsimplementering. Kursdeltagarna undervisas i rasifiering, genusteori och menscertifiering. Men även nya begrepp dyker upp, så som ytcertifiering, som handlar om yta, inte bara frisyr och smink. Som om det inte är nog har professorn lagt till scanifiering: skåningars strukturellt underordnade roll gentemot svenskar.

Vad händer när kursen är slut? Och hur går det för sjukhuset? Med humor och satir tar författaren med oss till en miljö med skruvade karaktärer och nya konstiga frågeställningar. Kanske med en gnutta verklighet som får oss att le och nicka igenkännande.

Hur står det egentligen till på Vasa Universitetssjukhus Enskede AB när pandemin lagt sig och den nya utmaningen, det tysk-kinesiska konsortiets uppköp närmar sig? Sjukhusdirektören går av och an i sitt kontor, men inte över uppköpet. Frågan hon ställer sig är hur hon ska klara av de sista hundra dagarna innan ett förmånligt fallskärmsavtal utlöses.

Johan Frostegård är professor i medicin vid Karolinska Institutet och överläkare. Dessutom är han skribent och författare med tio utgivna böcker. 2019 kom den uppmärksammade boken “Det nya sjukhuset”, där författaren med fokus på humor och träffande beskrivningar tar sig an sjukvården och sjukhusmiljön.

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Det var så här det började

För få betyg just nu

För få betyg just nu