Diplomatdottern : svenskans mardröm i ökända Bangkok-fängelset

- Tina Frennstedt

Betyg 3.9
8h 32min
275 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

I augusti 1994 blir den svenska diplomatdottern Karolina Johnsson stoppad i tullen i Bangkok. I sin resväska har hon nästan sju kilo heroin. Karolina hävdar att hon är oskyldig men får det strängaste straff en svensk någonsin dömts till för narkotikasmuggling – femtio år på den ökända anstalten Lard Yao i Bangkok. Om hon inte erkänner riskerar hon dödsstraff.

Sommaren 2006 blir Karolina villkorligt frigiven efter att ha avtjänat 12 år av sitt fängelsestraff. Vad hände egentligen och hur förändrade tiden i fängelset hennes liv?

Tina Frennstedt, journalist och författare till den uppmärksammade deckarserien Cold case, har följt Karolinas öde genom åren och berättar här hennes historia.

Karolina Johnsson är född i Halmstad 1965 i en diplomatfamilj. Hon är uppvuxen i bla Nairobi och Prag. Som 12-åring drabbades hon av en livshotande hjärntumör och opererades. Efter gymnasiet valde hon att resa istället för att studera. Hon reste runt i USA och Asien men bosatte sig sedan i Thailand där hon arbetade för företag som sålde ädelstenar.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

8h 32min

Sidor e-bok:

275

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2020-11-30

Förlag ljudbok:

Bokförlaget Forum

ISBN ljudbok:

9789137158242

Förlag e-bok:

Bokförlaget Forum

ISBN e-bok:

9789137158112

© Bokförlaget Forum (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Diplomatdottern : svenskans mardröm i ökända Bangkok-fängelset - Ljudbok, E-bok

Läsvärd bok men tycker det är en snyfthistoria. "Sverige behandlar mig dåligt" buhu stackars flicka som smugglat knark

Maria

Karolina Johnssons far jobbade under mycket lång tid utomlands i många olika länder. Att Karolina inte upplysts om att inte ta med sig andra personers väskor -p.g.a. riskerna med detta-anser jag vara i det närmaste helt uteslutet. 5-6 kilo heroin är nog för att kraftigt skada 1000-tals människor & även döda många av dessa. Denna krassa verklighet nämner hon inget om utan är oerhört självupptagen.

Björn

Mycket tankvärd och läsvärd!🌺

EvaLena

Helt ok men kan sakna ett visst djup

Susanne