Ditt framtida jag
  
Dela boken    

»En läsvärd och spännande bok om vad människan kan utvecklas till om vi lyckas skapa artificiell intelligens som hjälper och inte stjälper oss.« MAX TEGMARK, fysiker och AI-forskare, MIT

»Sara Öhrvall öppnar en dörr in i framtiden. En samhällsviktig bok att läsa om och om igen.« DANICA KRAGIC, professor i datalogi, KTH

»En svindlande rik bok. Jag rekommenderar den varmt.« DAVID LAGERCRANTZ, författare

»Beskriver en hisnande, spännande men också skrämmande framtid.« Tidningen Chef

Inom mängder av områden står tekniken nu inför avgörande genombrott som alla har en sak gemensamt: de förändrar definitionen av mänsklighet för alltid.

Tänk dig att du inte längre är begränsad av dina mänskliga sinnen och medfödda förmågor.

Att du kan förutse varje långtgående konsekvens av dina handlingar och beslut.

Att du kan lyfta bilar, bli friskare med åren och minnas allt.

Att du kan omforma din hjärna att bli omtänksam, lugn eller genial.

Sara Öhrvall avslöjar hur banbrytande landvinningar inom digital teknik i rasande takt kommer närmare kroppen, under huden. I den här boken låter hon oss se och prova dem, bit för bit, på vår egen kropp och vår egen hjärna. När tekniken lockar med att göra dig extraordinär, måste du ha en uppfattning om vem du är som människa och vem du vill bli.

Även om vi har gått igenom flera industriella revolutioner, har vi ännu inte går igenom någon så stor mänsklig revolution som vi nu står inför. Det här är boken för dig som är radikalt nyfiken på ditt framtida jag, och för dig som vill ta makten över detta framtida jag istället för att passivt låta det formas av andra. Det är en hittills unik självhjälpsbok för den som vill förstå vilka mänskliga förmågor teknik snart kan förbättra och förändra. Boken initierar en faktabaserad diskussion som väger fördelar och möjligheter mot de etiska dilemman vi kommer att stå inför. Spännande, stundtals skrämmande men mestadels fascinerande och inspirerande: inom en snar framtid kan vi ha superhjältars förmågor, men med stora krafter följer stort ansvar.

Visa mer